X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σύλληψη 35χρονου για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα Αττικής

Συνελήφθη από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης,, σήμερα 1η Αυγούστου ο 35χρονος ημεδαπός Π.A. του N., στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του Δήμου Μαραθώνα, στο Νομό Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να δήλωσε ότι… «του άρεσε να βάζει φωτιά και να παρακολουθεί τους πυροσβέστες να τρέχουν να την σβήσουν».

Ο Π.A. του N., είχε βάλει με αναπτήρα πέντε φωτιές σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη, δύο από τις οποίες τις έβαλε στις 26 Ιουλίου, την ώρα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, είχε αναφέρει για αυτές τις φωτιές, στην συνέντευξη της περασμένης Πέμπτης και είχε τονίσει ότι επρόκειτο για εμπρηστικές ενέργειες, όπως και ότι γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Σήμερα ξημερώματα, κάποια άτομα είδαν τον Π.A. του N. να βάζει ακόμη μία φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Αμέσως έφτασαν στο σημείο άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά. Μετά από καταδίωξη, γιατί ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει, συνελήφθη και παραδόθηκε από τους αστυνομικούς στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, που επίσης έσπευσαν στο σημείο.

Ο 35χρονος Π.A. του N., είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές.

Η ανακοίνωση της σύλληψης από την Πυροσβεστική:

“Συνελήφθη σήμερα 1 Αυγούστου, από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ημεδαπός Π.A. του N. ετών 35, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του Δήμου Μαραθώνα, στο Νομό Αττικής. Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών”.

Σχετικά Άρθρα: