X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Ελεύθεροι αφήνονται έως τη δίκη τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται για πάνω από πέντε μήνες στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης κρατήθηκαν στην Τουρκία για 167 ημέρες και τώρα σύμφωνα με την τουρκική δικαιοσύνη θα απαναδικασθούν με την παρουσία των δικηγόρων τους.

Κρίνεται ότι ο εισαγγελέας και ο δικαστής πείστηκαν ότι οι ισχυρισμοί τους ότι μπήκαν κατά λάθος στην Τουρκία είναι αληθινή. Η απόφαση αυτή όμως ίσως είναι και πολιτική και υπάρχει συσχετισμός με την υπόθεση του αμερικανού πάστορα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο ένστολοι είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου αφότου πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα επαναπατρισθούν και θα επιστρέψουν αύριο Τετάρτη στην Ελλάδα.

Είναι πολύ πιθανό όμως, να φθάσουν στην Ελλάδα σήμερα το βράδυ, με το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και κατόπιν με το προθυπουργικό αεροσκάφος να φθάσουν στην Αθήνα.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 14 Αυγούστου 2018 19:54

Σχετικά Άρθρα: