X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Τουρκία: Νέο «όχι» για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον

Παρόλο που οι ΗΠΑ συνεχίζουν να απειλούν ότι θα επιβάλουν και νέες κυρώσεις αν ο πάστορας Άντριου Μπράνσον δεν απελευθερωθεί άμεσα, το δικαστήριο της Τουρκίας, απέρριψε και πάλι το αίτημα για την απελευθέρωση του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Αυτή η απόφαση που πάρθηκε από το εφετείο της Σμύρνης, θα έχει σαν συνέπεια την επιβολή νέων κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία, που ζητούνε την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα εδώ και πολύ καιρό.

Ο πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας Άντριου Μπράνσον που τώρα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για λόγους υγείας στη Σμύρνη και κρατείται στην Τουρκία κατηγορούμενος για τρομοκρατία. Αυτή η υπόθεση έχει προκαλέσει διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα την κατάρρευση στις αγορές συναλλάγματος της τουρκικής λίρας.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μανούτσιν δήλωσε χθες ότι θα υπάρξουν και νέες ποινές ενάντια στην Τουρκία, εάν ο Άντριου Μπράνσον δεν αφεθεί «γρήγορα» ελεύθερος. Ήδη οι ΗΠΑ, έχουν παγώσει περιουσιακά στοιχεία των τούρκων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται, ότι για την κυβέρνηση Τραμπ, υπάρχει και πολιτική διάσταση στην υπόθεση Μπράνσον, δεδομένου ότι το Νοέμβριο θα γίνουν εκλογές για το Κογκρέσο και έχει κινητοποιηθεί η θρησκευτική δεξιά πλευρά των Ρεπουμπλικανών.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 18 Αυγούστου 2018 00:08

Σχετικά Άρθρα: