X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Ποινή φυλάκισης 2 ετών αντιμετωπίζουν Κούκλατζης – Μητρετώδης

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές εισαγγελικές πηγές.

Μετά την παραμονή τους των τεσσάρων μηνών στις φυλακές της Τουρκίας χωρίς κατηγορητήριο, οι δύο Έλληνες είχαν συλληφθεί στις 3 Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή, την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, η τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε το έκτο αίτημα αποφυλάκισής τους.

Δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία επισήμως από την τουρκική δικαιοσύνη, αλλά σύμφωνα με τους Τούρκους η θέση των Κούκλατζη – Μητρετώδη, βαρύνεται περισσότερο, λόγω του ότι σαν στρατιωτικοί όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση του προσανατολισμού.

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία πρέσβης Κρίστιαν Μπέργκερ, επισκέφθηκε τους δύο στρατιωτικούς μας τη Δευτέρα και σύμφωνα με επικοινωνία που είχε με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον ενημέρωσε ότι ύστερα από επανειλημμένες προσπάθειες αρκετών εβδομάδων κατάφερε να λάβει άδεια από τις τουρκικές αρχές για να του επιτρέψουν την επίσκεψη.

Ο Κρίστιαν Μπέργκερ, μετά την επίσκεψη του στις φυλακές της Αδριανούπολης, δήλωσε ότι όπως διαπίστωσε, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα: