X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τραμ: Σταματούν τα δρομολόγια έως το Σύνταγμα

Διακοπή της κυκλοφορίας του ΤΡΑΜ από τον σταθμό Κασομούλη έως το Σύνταγμα ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών με απόφαση του υπουργού υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, λόγω εργασιών οι οποίες πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση σοβαρής διάβρωσης στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού.

Το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρό και αφού διαπιστώθηκε τον περασμένο Μάιο όταν βούλιαξε το υπαίθριο πάρκινγκ που είναι απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ Ταύρου στην Καλλιθέα, αποφασίστηκε να αντιμετωπισθεί ύστερα από μελέτες που έγιναν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι εργασίες θα πρέπει να γίνουν άμεσα και αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να ανακοινωθεί από τη ΣΤΑΣΥ η διάρκεια της διακοπής, ενώ ακόμα είναι άγνωστο για πόσο καιρό θα παραμείνει κλειστό το τμήμα του ΤΡΑΜ.

Σύμφωνα με τον υπουργό υποδομών οι διαδικασίες αυτές θα γίνουν με κατεπείγουσες διαδικασίες, καθώς η υπογειοποιημένη κοίτη του Ιλισού εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Σημειώνεται τέλος, ότι για την εκπόνηση των μελετών, θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα έργα και οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο υποδομών.

Σχετικά Άρθρα: