X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Φωτογραφίες και στοιχεία 3 ημεδαπών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευρυτανίας, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας, με τη μέθοδο της απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας.

Πρόκειται για τους:

  • Θεοδώρου Ιωάννη του Δημητρίου και της Μαρίνας,
  • Παϊτέρη Μαρία – Ασημίνα του Αλεξάνδρου και της Καλλιρρόης,
  • ΣΙΣΚΟ Ανδρέα του Γρηγορίου και της Κωνσταντίας.

Θεοδώρου Ιωάννης του Δημητρίου και της Μαρίνας, γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1984 στην Αθήνα.

Παϊτέρη Μαρία – Ασημίνα του Αλεξάνδρου και της Καλλιρρόης, γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1981 στην Αθήνα.

Σίσκο Ανδρέα του Γρηγορίου και της Κωνσταντίας, γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1964 στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις παραπάνω ημεδαποί, είχαν διαπράξει απάτη και κλοπή σε βάρος 76χρονης στην περιοχή της Φθιώτιδας με το πρόσχημα ότι είναι φίλοι της κόρης της, αλλά και ακολούθως με την μέθοδο της απασχόλησης, της απέσπασαν χρηματικά ποσά.

Επίσης, οι τρεις δράστες είχαν προσεγγίσει ηλικιωμένη στην οικία της, σε χωριό του Καρπενησίου, προσποιούμενοι ότι είναι λογιστές και με το πρόσχημα ότι γνωρίζουν την κόρη τους και θέλουν να τακτοποιήσουν υπόθεσή της, ζήτησαν χρήματα για την πληρωμή σχετικού παραβόλου.

Η ηλικιωμένη αρχικά πεπεισμένη από τα λεγόμενα τους, εισήλθε στην οικία της με σκοπό να τους δώσει το ζητούμενο χρηματικό ποσό, πλην όμως αντιλαμβανόμενη ότι την ακολούθησαν οι δράστες και τη στιγμή που προσπάθησε να τηλεφωνήσει στην κόρη της για επιβεβαίωση, εκείνοι κατάφεραν να της αποσπάσουν με τη χρήση βίας, ένα κουτί που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας, για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, η οποία έχει ισχύ έως την 20-01-2019, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευάλωτων και ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, καθώς και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2237-0-21107, 2237-0-89177 & 2237-0-89167, του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα: