X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά: «Κόλαση» η Μόρια, απέτυχε η κυβέρνηση

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης αιτούντων άσυλο στη Μόρια της Λέσβου και χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί εκεί «Κόλαση».

Ο προσφυγικός καταυλισμός στη Μόρια είναι δυναμικότητας 3.000 ατόμων και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 8.000 άτομα. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι οριακή και υποσχέθηκε ότι σύντομα πρόκειται να μεταφερθούν 3.000 άτομα στην ηπειρωτική χώρα.

«Η κατάσταση εδώ στη Μόρια είναι τραγική. Είναι κόλαση. Και ας την αποκαλεί η κυβέρνηση απλά μια δύσκολη κατάσταση. Η κυβέρνηση απέτυχε», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Η κατάσταση εδώ στη Μόρια είναι τραγική. Είναι κόλαση, κι ας την αποκαλεί η κυβέρνηση απλά μια δύσκολη κατάσταση. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση απέτυχε. Είχαμε προσφυγική κρίση και την έκανε ανθρωπιστική. Έχουν τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί, οι κάτοικοι υποφέρουν, κινδυνεύουν χιλιάδες παιδιά, ανήλικα στα κέντρα υποδοχής παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ. Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτό που είδαμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό. Και βέβαια είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά και με διαφάνεια τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Επιβάλλεται η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Τώρα πριν να είναι πολύ αργά. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους γι’ αυτό το θέμα μπροστά στους Ευρωπαίους χθες. Ούτε λέξη. Χορτάσαμε γενικότητες. Τα σύνορά μας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Τα νησιά μας είναι σύνορο και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται λες και είναι μια τρίτη χώρα».

Σχετικά Άρθρα: