X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Φυλάκισαν 93χρονη επειδή την έδιωχναν και δεν έφευγε από το γηροκομείο

Η 93χρονη Χουανίτα Φιτζέραλντ συνελήφθη από τους αστυνομικούς και αφού τις φόρεσαν χειροπέδες την οδήγησαν στη φυλακή. Εκεί την έντυσαν με το πορτοκαλί ένδυμα των φυλακισμένων και όλα αυτά, έγιναν επειδή η ηλικιωμένη γυναίκα αρνήθηκε να εγκαταλείψει το γηροκομείο ή το σπίτι της περίθαλψης όπως το λένε στην Αμερική.

Αυτό συνέβη στο Λέϊκ Κάντυ στη Φλώριδα και η ηλικιωμένη κυρία συνελήφθη την Τρίτη. Ο οίκος ευγηρίας Franklin House της Εθνικής Εκκλησιαστικής κοινότητας είχε αποφασίσει να την βγάλει έξω αφού τους κατηγορούσε για μούχλα στο διαμέρισμά της. Η αστυνομία δήλωσε ότι της δόθηκε ειδοποίηση για την έξωση της τη Δευτέρα, αλλά εκείνη αρνήθηκε να εγκαταλείψει το κτίριο την επόμενη μέρα, αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός της Φλόριντα WKMG.

Σύμφωνα με μια αστυνομική αναφορά που είδε ο σταθμός, η κα Φιτζέραλντ είπε στους αξιωματικούς: Δεν πάω πουθενά, εκτός αν με πάρετε με το ζόρι από εδώ. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λέϊκ Κάντυ, δήλωσε ότι ένας βουλευτής προσπάθησε να στεγάσει την κα Χουανίτα σε κάποια μέλη της οικογένειας της και σε άλλα γηροκομεία, αλλά αρνήθηκε. Επίσης, λένε ότι απέρριψε την προσφορά τους να μείνει μαζί με κάποια νοσοκόμα που εργαζόταν εκεί.

Η έκθεση των αστυνομικών, αναφέρει ότι καθώς οι αξιωματικοί προσπάθησαν να την συνοδεύσουν έξω από το κτίριο, εκείνη σκόπιμα γλίστρησε από την καρέκλα της στο πάτωμα και αντιστάθηκε στην αστυνομία όταν προσπάθησαν να την πάρουν…

Τελικά κατάφεραν να την βγάλουν από την πίσω πόρτα του γηροκομείου και την έβαλαν να καθήσει στο πίσω μέρος ενός περιπολικού αυτοκινήτου χωρίς χειροπέδες, όπως είπαν. Η κ. Φιτζέραλντ δεν περίμενε ποτέ να περάσει τα 94α γενέθλιά της πίσω από τα σίδερα της φυλακής, αφού η δικαστής με την απόφαση της, έδωσε εντολή να φυλακιστεί την Πέμπτη. Τα γενέθλιά της ήταν την Παρασκευή.

Αλλά όπως φαίνεται, η συνταξιούχος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση των νόμων και πρόκειται να εμφανιστεί και πάλι στο δικαστήριο στις 27 Δεκεμβρίου. Η Κάρεν Τουίνεμ, εκπρόσωπος του εκκλησιαστικού γηροκομείου, δήλωσε στην WKMG ότι η κα Φιτζέραλντ είπε ότι δεν θα πληρώσει το ενοίκιο επειδή σκέφτηκε ότι θα πεθάνει σύντομα. Είπε επίσης ότι η ηλικιωμένη παραπονέθηκε για μούχλα στο διαμέρισμά της, αλλά εκείνοι βρήκαν το δωμάτιο της καθαρό μετά από τον έλεγχο που έκαναν.

Η κ. Χουανίτα, η οποία έδωσε συνέντευξη από τη φυλακή ενώ ήταν ντυμένη με την πορτοκαλί φορεσιά, έκλαιγε απαρηγόρητη και αμφισβήτησε τις απαιτήσεις του ιδρύματος. Ερωτηθείς για το λόγο που δεν ήθελε να πληρώσει το ενοίκιο, η γυναίκα, η οποία ήταν δεμένη με χειροπέδες χειροπόδαρα και φαινόντουσαν οι μώλωπες στα χέρια της, είπε ότι η υπάλληλος του οίκου ευγηρίας δεν δεχόταν να πάρει το ενοίκιο, επειδή τους έθιξε το θέμα της μούχλας και δεν την ήθελαν εκεί.

Πρόσθεσε ότι είχε πληρώσει το ενοίκιο της για το Σεπτέμβριο και όταν αποφάσισαν ότι θα την βγάλουν έξω, δεν δεχόντουσαν πλέον κανένα ενοίκιο από εκείνη. Το ίδρυμα δήλωσε ότι οι αξιωματικοί είχαν προσπαθήσει να έρθουν σε επαφή με την οικογένεια της κ. Χουανίτα αρκετές φορές και είχαν φτάσει σε οργανισμούς όπως ο συνασπισμός των αστέγων και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, αλλά εκείνη αρνήθηκε να μετακομίσει.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 16 Δεκεμβρίου 2017 06:30

Σχετικά Άρθρα: