X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Αχιλλέας: Ο λευκός γάτος που θα προβλέπει τα αποτελέσματα του Μουντιάλ

Ο Αχιλλέας είναι ένας πανέμορφος λευκός γάτος που ζει στην Αγία Πετρούπολη και συγκεκριμένα στο διάσημο Μουσείο του Ερμιτάζ.

Ο διάσημος πλέον γατούλης, ζυγίζει 4,7 κιλά και λόγω του ότι είναι κουφός εκ γενετής, έχει πολύ ανεπτυγμένη διαίσθηση. Έχει επιλεγεί για να προβλέψει τους νικητές και τους ηττημένους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 το καλοκαίρι στη Ρωσία.


Ο ολόλευκος γάτος με τα μπλε μάτια, είχε τον ρόλο του μαντείου στους αγώνες του Συνομοσπονδιακού Κυπέλλου που φιλοξένησε πέρυσι η Ρωσία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες προέβλεψε σωστά την έκβαση τεσσάρων αγώνων.

Από πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου R-Sport, ο τρόπος που έκανε ο Αχιλλέας την πρόβλεψη του νικητή, ήταν η επιλογή του ανάμεσα σε δύο κύπελλα με φαγητό, που το καθένα από αυτά είχε και τη σημαία μιας εθνικής ομάδας,

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται ένα ζωάκι για να προβλέπει τις ήττες και τις νίκες μεταξύ των ομάδων. Ας θυμηθούμε το χταπόδι που το είχαν ονομάσει Πωλ και είχε κάνει σωστή πρόβλεψη για τις επτά γερμανικές νίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Το χταπόδι είχε κάνει επίσης σωστή πρόβλεψη και για τον τελικό νικητή που ήταν η Ισπανία, απλώνοντας τα πλοκάμια του επάνω στην Ισπανική σημαία.

Η διαδικασία επιλογής του νικητή από τον Αχιλλέα θα είναι λιγότερο περίπλοκη. Το γατάκι θα πρέπει απλώς να αγγίξει με την μουσούδα του το κύπελλο με την τροφή που θα έχει την σημαία του νικητή.

Το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν επιλέξει ένα γάτο για τον ρόλο της Πυθίας, ίσως ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά είναι γνωστή η αγάπη τους για τα ζώα και ειδικά για τις γάτες. Σύμφωνα με δήλωση της Μαρί Χαλτούνεν, εκπροσώπου τύπου του Μουσείου Ερμιτάζ, θα διοργανωθεί μια ειδική συνέντευξη Τύπου και ο Αχιλλέας θα λάβει επίσημη κάρτα εισόδου στα γήπεδα.

Το ρωσικό R-Sport, μας πληροφορεί ότι οι γάτες του Μουσείου Ερμιτάζ είναι ολόκληρη λεγεώνα και αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο. Εγκαταστάθηκαν μόνιμα για πρώτη φορά στο Ερμιτάζ, όταν ο Μέγας Πέτρος διάλεξε το Χειμερινό Παλάτι σαν νέο αυτοκρατορικό του σπίτι τον 17ο αιώνα.

Το Ερμιτάζ μετατράπηκε σε ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης μετά το θάνατο της Αικατερίνης το 1796. Όσο για τις γατούλες που φιλοξενεί και είναι πάνω από εβδομήντα, προστατεύουν το μουσείο από τις καταστροφές που μπορεί να προκαλέσουν τα ποντίκια στην πιο φανταστική συλλογή της τέχνης της Ρωσίας έργα τέχνης.

Σχετικά Άρθρα: