X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Το αεροπλάνο που μετατράπηκε σε σπίτι

Ένας αρχιτέκτονας και μηχανικός, ο Μπρους Κάμπελ, μετέτρεψε το εσωτερικό ενός αεροπλάνου Μπόϊνγκ 727 σε μόνιμη κατοικία του και το εγκατέστησε σε μια δασική περιοχή, στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Ο αρχιτέκτονας, ζει στο αεροπλάνο του από το 1999, αλλά τώρα λόγω της δουλειάς του, περνάει περίπου τον μισό του χρόνο στην Ιαπωνία. Προσπαθεί όμως να βρίσκεται όσο μπορεί περισσότερο στο μόνιμο όπως το θεωρεί αεροπλάνο – σπίτι του. Πιστεύει ότι αυτά τα αεροπλάνα που κάποτε είχαν ταξιδέψει διάσημους ανθρώπους, αξίζει να αξιοποιηθούν και να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Απολαμβάνει την ηρεμία και το πράσινο της περιοχής αλλά και την παρέα των αγαπημένων του φίλων που τους καλεί να παίξουν τένις και μίνι βόλεϊ στους χώρους αναψυχής που έχει δημιουργήσει. Το έφτιαξε τόσο σύγχρονο, που καλύπτει όλες τις καθημερινές ανάγκες του σε λειτουργικότητα αλλά και άνεση. Εξαφάνισε τις 660 θέσεις που είχε για τους επιβάτες και αντικατέστησε τους χώρους με κουζίνα, καθιστικό, ντους και όλα τα υπόλοιπα που κάνουν ευχάριστη την διαμονή σε ένα κανονικό σπίτι.

Ο Κάμπελ, όταν βρίσκεται στο Όρεγκον, συνεχίζει να αλλάζει πράγματα αλλά και να τελειοποιεί το σπίτι του, παρόλο που τα χρήματα που κερδίζει από την δουλειά του τον τελευταίο καιρό δεν του επιτρέπουν και πολλά έξοδα. Αλλά όπως λέει, υπάρχουν και περισσότερα στην ατζέντα του. Το επόμενο βήμα που ετοιμάζεται να κάνει, είναι να εγκαταστήσει ένα Μπόϊνγκ 747 στην πόλη Μιγιαζάκι της Ιαπωνίας και γενικά να προωθήσει αυτό το είδος κατοικίας, που είναι πρωτότυπο αλλά και εντυπωσιακό.

Τα εμπόδια που συνάντησε για την απόκτηση του αεροπλάνου ήταν τεράστια. Στην αρχή ήθελε κάποιο άθικτο αεροσκάφος που να το βάλει σε ιδιωτική έκταση, αλλά δεν του το επέτρεψαν. Μετά από πολλές συζητήσεις με εταιρείες, βρέθηκε η λύση, του να έχει κάποιο αεροπλάνο που είχε κριθεί ακατάλληλο για χρήση, αλλά με την προϋπόθεση να επιτρέπει επισκέψεις στον χώρο από γκρουπ ή μεμονωμένους επισκέπτες.

Ας ξεναγηθούμε λοιπόν από τον φιλόξενο Μπρους μέσα από εντυπωσιακά πλάνα, στην περίεργη αυτή κατοικία..

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 4 Δεκεμβρίου 2017 02:40

Σχετικά Άρθρα: