X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Στην Αυστρία θεωρούν ότι ο Άγιος Βασίλης είναι ντυμένος με μπούρκα

Ο Χανς Μ. ντυμένος σαν Άγιος Βασίλης.

Μία ομάδα αστυνομικών στην Αυστρία, σταμάτησε έναν άνδρα την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο του ντυμένος σαν Άγιος Βασίλης, επειδή η ψεύτικη γενειάδα του παραβίασε την απαγόρευση της χώρας στις μπούρκες.

Είναι γνωστό ότι ο νόμος εκεί απαγορεύει την κάλυψη του προσώπου και θεώρησαν ότι η γενειάδα είναι ένα είδος μπούρκας. Ο άνθρωπος προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι πήγαινε σε ένα σχολείο να διασκεδάσει τους μαθητές σαν Άγιος Βασίλης και να κερδίσει 150 δολλάρια. Εκείνοι όχι μόνο δεν έδειξαν κατανόηση, αλλά του είπαν να βγάλει και τα γυαλιά του που δεν ήταν μέρος της αμφίεσης να τα ελέγξουν και έστειλαν επείγον σήμα να εξετάσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του.

Σε κατάστημα με Lego συνέλαβαν μία γυναίκα, επειδή φορούσε κοστούμι Lego Red Ninja και παντόφλες που ο νόμος στην Αυστρία τις απαγορεύει.

Τους εξήγησε ότι επειδή είχε αργήσει, δεν προλάβαινε να ντυθεί στο σχολείο και για να κερδίσει χρόνο ντύθηκε στο σπίτι του. Ο 35χρονος Χανς Μ. ερωτήθηκε από τον αξιωματικό αν ήξερε ότι ο νόμος απαγορεύει την κάλυψη του προσώπου και δεν έπαιρνε κουβέντα για την αμφίεση του Χανς. Οι αστυνομικοί του τράβηξαν την γενειάδα, του ξεκούμπωσαν το κόκκινο σακκάκι και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αφού τον κράτησαν για 15 λεπτά στο αυτοκίνητο του μέχρι να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Σε κάθε προσπάθεια που έκανε να τους εξηγήσει, του έλεγαν ότι είναι αγενής. Ο Χανς, του οποίου το πλήρες όνομα δεν μπορεί να αποκαλυφθεί σύμφωνα με αυστηρούς αυστριακούς νόμους περί ιδιωτικότητας, φοβόταν ότι επρόκειτο να πάρει πρόστιμο. Έτσι μόλις τον άφησαν ελεύθερο, ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του Έρικ Γκέϊμενερ, ο οποίος περιγράφει τη συμπεριφορά του Αυστριακού αστυνομικού ως απαράδεκτη και αλαζονικό σκεύασμα.

Ο δικηγόρος του Χανς Έρικ Γκέϊμενερ, συντάσει την αναφορά διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά των αστυνομικών.

Η αυστριακή απαγόρευση της μπούρκας, που άρχισε να ισχύει στις αρχές Οκτωβρίου, σημαίνει ότι οποιοσδήποτε καλύπτει το πρόσωπό του στο κοινό μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο 150 ευρώ (£ 135). Τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης, οι βιεννέζοι αστυνομικοί αντιμετώπισαν 30 παραβάτες, αν και μόνο τέσσερις από αυτούς φορούσαν μπούρκα ή νικαμπ.

Ο Χανς δεν είναι το πρώτο θύμα της νέας νομοθεσίας που εγκρίθηκε. Τον Οκτώβριο, η αστυνομία μπήκε σε ένα κατάστημα με Lego στη Βιέννη, έχοντας μια αναφορά παραβίασης του νόμου που απαγορεύει τις παντόφλες. Οι αξιωματικοί απάντησαν στην κλήση, αλλά διαπίστωσαν ότι ο προφανής εγκληματίας ήταν μια γυναίκα ντυμένη με κοστούμι Lego Red Ninja. Δεν της δόθηκε πρόστιμο, ωστόσο η αστυνομία δήλωσε ότι είχε αποκρύψει το πρόσωπό της ως μέρος της επαγγελματικής της αμφίεσης.

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες του Χανς μέσω του δικηγόρου του, η Βιεννέζικη αστυνομία υπερασπίστηκε την απόφαση του αστυνομικού να συλλάβει τον Άγιο Βασίλη..

Σχετικά Άρθρα: