X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Αγόρι που γίνεται πάγος περπατώντας 4,5 χιλιόμετρα μέχρι το σχολείο

Συγκίνηση αλλά και θαυμασμό σε όλον τον κόσμο, έχει προκαλέσει η ιστορία του οκτάχρονου Ουάνγκ Φουμάν, που περπατάει καθημερινά τεσσεράμισι χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο του.

Μια φωτογραφία που δείχνει το αγόρι με πρησμένα κόκκινα μάγουλα και κομμάτια πάγου στα μαλλιά του, ντυμένος μόνο με ένα λεπτό σακάκι και με τους συμμαθητές του να τον δείχνουν κοροϊδευτικά, έχει μοιραστεί σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους μέσω του internet.

Μια άλλη εικόνα δείχνει τα βρώμικα και πρησμένα χεράκια του αγοριού, τα οποία βρίσκονται δίπλα στο σχεδόν καθόλου λάθη τετράδιο με ασκήσεις στο σχολείο του. Την ημέρα που λήφθηκε η φωτογραφία, η θερμοκρασία ήταν -9C, σύμφωνα με πληροφορίες από Κινέζικη εφημερίδα.

Ο δάσκαλος του Ουάνγκ, πήρε τις φωτογραφίες στις 8 Ιανουαρίου και τις πήγε στον διευθυντή, σκεπτόμενος πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν το παιδί, που πραγματικά έκανε τεράστιες προσπάθεις να πάει στο σχολείο του κάθε ημέρα.

Αυτές οι απλές αλλά ανθρώπινες φωτογραφίες, σύντομα κίνησαν την προσοχή των τοπικών και έπειτα εθνικών μέσων ενημέρωσης και οι εικόνες μεταδόθηκαν σε όλον τον κόσμο online. Είναι ανησυχητική η πάλη της Κίνας για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας, όπως και η μόρφωση των παιδιών που έχει μείνει πολύ πίσω και ο μικρός με τα παγωμένα μαλλιά δεν είναι ο μόνος που στερείται βασικά πράγματα.

Οι χρήστες του διαδικτύου, ονόμασαν τον Ουάνγκ παιδί από πάγο και σχολίασαν ότι στην Κίνα, δεν γίνονται αρκετά για να βοηθήσουν παιδιά από φτωχές αγροτικές οικογένειες. Μετά από την δημοσίευση των φωτογραφιών του παγωμένου παιδιού, ενδιαφέρθηκαν πολλοί και έστειλαν όχι μόνο ρούχα και τρόφιμα, αλλά και χρήματα στην οικογένεια του .

Μένει με την γιαγιά του και την αδελφή του γιατί η μητέρα του τους εγκατέλειψε όταν ήταν πολύ μικρός και σπάνια βλέπει τον πατέρα του. Είναι ένα από τα 17,2 εκατομμύρια παιδιά που μένουν μόνα τους, γιατί οι γονείς τους τα εγκαταλείπουν σε συγγενείς. Τα παιδιά στην Κίνα όμως, δεν είναι τα μόνα που υποφέρουν. Στην Αφρική υπάρχει και η εκμετάλλευση των παιδιών που δουλεύουν σε φυτείες καφέ και αμοίβονται με ψίχουλα για να βοηθήσουν την οικογένεια τους.

Δημοσιογράφοι από τοπικά μέσα ενημέρωσης, πήγαν στο σπίτι του Ουάνγκ, για να δούνε πως ζει. Είδαν ένα ερειπωμένο σπίτι, που ήταν φτιαγμένο από τούβλα και λάσπη. Ο Πρόεδρος της Κίνας, έχει δεσμευθεί να εξαλείψει την αγροτική φτώχεια στην Κίνα έως το 2020 και όλοι ελπίζουμε αυτό να πραγματοποιηθεί.

Όταν ρώτησαν τον Ουάνγκ ποια είναι τα όνειρα του για το μέλλον του, είπε: Αγαπώ το σχολείο και θέλω να γίνω δεκτός και να σπουδάσω στο πανεπιστήμια στο Πεκίνο..

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 2 Ιουνίου 2018 18:38

Σχετικά Άρθρα: