X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αρχίζουν τα μπλόκα – Κατεβαίνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ

Οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις και ήδη άρχισαν να στήνουν τα πρώτα μπλόκα. Όπως δηλώνουν, δεν θα κάνουν πίσω αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματα τους που είναι το ύψος των ασφαλιστικών τους εισφορών, η μείωση της τιμής του πετρελαίου και του κόστους παραγωγής, οι κατασχέσεις των χωραφιών τους και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο, οι φορολογικές επιβαρύνσεις και άλλα.

Η Θεσσαλία ξεκίνησε από την Καρδίτσα, σύμφωνα με απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, στήνοντας το πρώτο μπλόκο και παρατάσσοντας 300 τρακτέρ στον κόμβο του Ε65 στο ύψος του Δέλτα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας όπως και στο ρεύμα προς Λαμία και τα Τρίκαλα έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει σταματήσει.

Πληροφορίες στους οδηγούς σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του οδικού δικτύου Καρδίτσας, θα παρέχονται από τα τηλέφωνα: 24410-80200, 24410-80243 και 24410-80241.

  • Για αύριο Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ τους οι αγρότες των Τρικάλων στο Μεγαλοχώρι. Την ίδια ημέρα στο νομό Μαγνησίας οι αγρότες συζητούν για αποκλεισμό του κόμβου της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Αερινού.

  • Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Λάρισας στον κόμβο του Πλατύκαμπου, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στην Κουλούρα οι παραγωγοί της Ημαθίας. Στην Κρήτη, η έναρξη των κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από το Ηράκλειο.

  • Για την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, θα συναντηθούν οι αγρότες από τα Χανιά στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και από το Ρέθυμνο στον κόμβο Μάντρες. Συλλαλητήριο προετοιμάζουν επίσης και στο γεφύρι της Άρτας οι αγρότες της περιοχής.

  • Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, θα υπάρχει μπλόκο από τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στο δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου, μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας.

  • Για την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, στην Κοζάνη θα στηθεί μπλόκο στη γέφυρα των Σερβίων και οι Αγροκτηνοτρόφοι της Ευρυτανίας θα αποκλείσουν την γέφυρα του Αγραφιώτη στο Κρυονέρι.

  • Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, η Φθιώτιδα θα στήσει μπλόκο στην Ανθήλη και στον Δομοκό.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, θα κορυφώσει τις κινητοποιήσεις στις 3 Φεβρουαρίου, προχωρώντας σε συλλαλητήριο που θα γίνει στα πλαίσια της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα: