X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Γυμνόστηθη ακτιβίστρια προσπαθεί να κλέψει το μωρό Ιησού από φάτνη

Μία γυμνόστηθη γυναίκα από τις Femens συνελήφθη από την αστυνομία του Βατικανού την Δευτέρα, γιατί αποπειράθηκε να κλέψει την κούκλα του μωρού Ιησού από τη φάτνη που είχαν φτιάξει με την σκηνή της γέννησης στο Βατικανό. Το περιστατικό συνέβη καθώς χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να ακούσουν το μήνυμα των Χριστουγέννων του Πάπα.

Πρόκειται για την Ουκρανή Αλίσα Βινογκράντοβα, που φορούσε μόνο παντελόνι και παπούτσια και στο στήθος της είχε γράψει ο Θεός είναι γυναίκα. Είναι μέρος της διεθνούς φεμινιστικής οργάνωσης Femen, της ομάδας που έχει γίνει γνωστή για την αποστολή ακραίων ακτιβιστών που διαμαρτύρονται παγκοσμίως για την παγκόσμια πατριαρχία. Πριν από λίγο καιρό είχαμε δει μία γατούλα στην Νέα Υόρκη να κάθεται στην φάτνη και τώρα βλέπουμε μια οργισμένη γυναίκα να βγάζει την κούκλα του μικρού Χριστού..

Η ακτιβίστρια, δήλωσε ότι η πράξη της ήταν μία διαμαρτυρία για την παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών στο δικό τους σώμα από το Βατικανό. Οι φερόμενες παραβιάσεις περιελάμβαναν την προώθηση της απαγόρευσης των αμβλώσεων και την ιερή καταδίκη της αντισύλληψης από την Αγία Έδρα. Το περιστατικό συνέβη περίπου δύο ώρες πριν ο Πάπας Φραγκίσκος παραδώσει το Χριστουγεννιάτικο του μήνυμα σε περίπου 50.000 ανθρώπους στην πλατεία.

Η πιθανή κλοπή ματαιώθηκε από την αστυνομία του Βατικανού πριν η γυναίκα μπορέσει να φύγει από τη σκηνή της γέννησης, αγκαλιά με το ανάγλυφο αγαλματάκι του μωρού Χριστού. Το 2014, η ίδια ομάδα προσπάθησε να κλέψει το μωρό Ιησού από τη φάτνη των Χριστουγέννων στο Βατικανό. Και οι δύο απόπειρες ήταν ανεπιτυχείς, αλλά η ομάδα προωθεί το ίδιο μήνυμα: Ένα παιδί δεν είναι από τον Θεό, αλλά από μία γυναίκα! Γιατί η γυναίκα είναι ο Θεός!

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 26 Δεκεμβρίου 2017 17:01

Σχετικά Άρθρα: