X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Αλγερία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροπλάνο – Φόβοι για αρκετούς νεκρούς

Συντριβή αλγερινού στρατιωτικού αεροπλάνου τύπου Ilyushin IL76, σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπουφαρίκ κοντά στην πρωτεύουσα, το Αλγέρι. Το αεροδρόμιο αποτελεί βάση για την αεροπορία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, στο αεροσκάφος επέβαιναν περισσότερα από 150 άτομα και υπάρχουν φόβοι για αρκετούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Τα αίτια της τραγωδίας, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Το αεροπλάνο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο. Τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέουνν ότι 14 ασθενοφόρα βρίσκονταν στη μέρος της τραγωδίας και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ένα αεροσκάφος που μετέφερε επίσης στρατιωτικό προσωπικό και μέλη της οικογένειας τους, συνετρίβη στην Αλγερία, με θύματα 77 άτομα.

Νεότερη ενημέρωση ώρα Ελλάδας 21:00.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται 247 επιβάτες αλλά και τα 10 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους. Οι περισσότεροι νεκροί επιβάτες ήταν προσωπικό του Λαϊκού Εθνικού Στρατού και μέλη των οικογενειών τους.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο. Πρόκειται για μια οργάνωση, που στηρίζεται από την Αλγερία και πολεμά για την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρας. Πηγή του Μετώπου Πολισάριο, πληροφορεί ότι ανάμεσα στους νεκρούς, περιλαμβάνονται και τέσσερα προσφυγόπουλα από την Δυτική Σαχάρα.

Το αεροπορικό δυστύχημα της Αλγερίας, είναι το χειρότερο που έχει σημειωθεί στην πολεμική ή στην πολιτική αεροπορία της χώρας και η τέταρτη χειρότερη στα 20 τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος IL-76 , που σύμφωνα με τον ιστότοπο της κατασκευάστριας εταιρείας, το Ιλιούσιν-76 έχει την δυνατότητα να μεταφέρει μεταξύ 126-225 επιβάτες. Το μοιραίο δρομολόγιο που εκτελούσε, ήταν Μπουφαρίκ-Τιντούφ-Μπεσάρ και η τοπική ώρα που κατέπεσε ήταν 07.50, με ώρα Ελλάδας 09.50 σύμφωνα με το υπουργείο της Αλγερίας.

Το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο, είναι ένα χωράφι 30 χλμ. νότια από την πρωτεύουσα του Αλγερίου και 100 μέτρα μακρύτερα από την περίφραξη της βάσης. Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, το σκάφος έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την φωτιά που πλέον έχει σχεδόν σβηστεί.

Παρόλο που η περιοχή είναι ακατοίκητη, ο φύλακας του χωραφιού έχει τραυματιστεί από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι άκουσαν μια έκρηξη τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου και λένε ότι είδαν ένα φτερό του αεροπλάνου να πιάνει φωτιά μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ο στρατηγός Άχμεντ Γκάιντ Σαλάχ που υπηρετεί ως αρχηγός του Λαϊκού Εθνικού Στρατού και ταυτόχρονα είναι και υφυπουργός Άμυνας του Αλγερίου, αφού μετέβη στο σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος, διέταξε την άμεση σύσταση μιας επιτροπής έρευνας που στόχο θα έχει να καθορίσει τις συνθήκες της τραγωδίας.

Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar TV station ότι:

Μετά την απογείωσή του κι ενώ το αεροσκάφος πέταγε σε ύψος 150 μέτρων είδα τη φωτιά στο φτερό του. Ο πιλότος απέτρεψε τη συντριβή του αεροσκάφους στον δρόμο καθώς άλλαξε πορεία προς το χωράφι, σημείωσε.

Συνεχής ενημέρωση με νεότερες πληροφορίες..

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 8 Μαΐου 2018 19:10

Σχετικά Άρθρα: