X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αλλαγή ώρας: Μία ώρα αργότερα τα ρολόγια από τα ξημερώματα Κυριακής

Αλλάζει η ώρα και την Κυριακή ξημερώματα στις 3.00 θα πρέπει να μετακινήσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα αργότερα ώστε να δείξουν 4:00.

Αυτό σημαίνει ότι θα χάσουμε μία ώρα από τον ύπνο μας και θα ξυπνάμε πιο δύσκολα μέχρι να το συνηθίσουμε, αλλά η δύση του Ηλίου θα αρχίζει πιο αργά.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει εγκριθεί η κατάργηση της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή στην Ευρώπη από το 2021, καθώς πιστεύεται ότι διευκολύνει το εμπόριο και τις μεταφορές στην ενιαία αγορά και επί του παρόντος η αλλαγή είναι υποχρεωτική.

Ωστόσο, μετά από έρευνες που κατέδειξαν αρνητικές επιδράσεις στο βιολογικό ρολόι των εργαζόμενων, η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε αυτή την εβδομάδα κατάργηση της ενιαίας ζώνης ώρας από το 2021.

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου βάζοντας τα ρολόγια μία ώρα μπροστά και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου βάζοντας τα ρολόγια μία ώρα πίσω.Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθούν να αποφασίσουν την ώρα που θα έχουν, χειμερινή ή θερινή.

Σχετικά Άρθρα: