X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

ΔΝΤ αλλαγές: Η Ντέλια Βελκουλέσκου φεύγει και έρχεται ο Πήτερ Ντόλμαν

Η οικονομολόγος από την Ρουμανία Ντέλια Βελκουλέσκου, αντικαθίσταται από τον Αμερικάνο Πήτερ Ντόλμαν. Από το καλοκαίρι του 2015 η Ντέλια ήταν η επικεφαλής στο κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα και τώρα ο αντικαταστάτης της θα αναλάβει την θέση αυτή στη χώρα μας.

Ο Πήτερ Ντόλμαν είχε εργαστεί στο παρελθόν στα προγράμματα του ΔΝΤ στην Ιρλανδία, Ρωσία και Ουκρανία και μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν επικεφαλής του Ταμείου στη Λευκορωσία. Τον περασμένο Οκτώβριο, συναντήθηκε με την Ντέλια στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα, ώστε να ενημερωθεί για το ελληνικό πρόγραμμα.

Οι συνάδελφοι του τον χαρακτηρίζουν ήρεμο, μετριοπαθή και έμπειρο, σε αντίθεση με τις συστάσεις που είχαμε για την κ. Βελκουλέσκου που είχε αρκετές φορές κοντραριστεί με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Εκεί ήταν το 2013, τότε που η Κύπρος ήταν σε περίοδο κρίσης και κουρέματος καταθέσεων.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Αναστασιάδη, όταν σε συζήτηση για οικονομικά θέματα τον είχε εκνευρίσει τόσο, που πέταξε κάτω μία καρέκλα με δύναμη λέγοντας της, Δεν σε αντέχω, δεν μπορώ να διαπραγματευτώ άλλο μαζί σου.

Η 43χρονη οικονομολόγος είναι σύζυγος πασίγνωστου ογκολόγου στο εξωτερικό, που είναι υποψήφιος για το Νόμπελ. Αποφοίτησε από το Λύκειο Γκέοργκε Λαζάρ και αφού μετανάστευσε το 1992 και σπούδασε Οικονομικά με υποτροφία στις ΗΠΑ, εντάχθηκε στο δυναμικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πληροφορίες λένε ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου είχε ζητήσει την αντικατάσταση της λόγω του ότι μένει με τον άνδρα της στην Αμερική και είναι μητέρα τριών παιδιών. Την χαρακτηρίζουν σαν ήρεμη δύναμη και στην Ελλάδα θα την θυμόμαστε πάντα, λόγω της υποκλοπής του τηλεφωνήματος που είχε με τον Πολ Τόμσεν.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 26 Ιανουαρίου 2018 19:23

Σχετικά Άρθρα: