X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αλβανία: Ένταση και διαμαρτυρίες Ελλήνων για τη δολοφονία ομογενή- Vid

Μεγάλη ένταση υπάρχει στην Αλβανία και διαμαρτυρίες από τους Έλληνες που μένουν εκεί. Σε συγκεντρώσεις με Ελληνικές σημαίες, διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που σημειώθηκε χθες 28 Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτι, που απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που μένει εκεί και μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του star, οι Αλβανοί αστυνομικοί πίεζαν απί μέρες τον Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα να κατεβάσει τη σημαία από το βουνό που την είχε υψώσει και εκείνος αρνείτο.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, είχε δώσει το λόγο του σε φίλους του και Έλληνες κατοίκους της Αλβανίας, ότι ότι και να γίνει δεν πρόκειται ποτέ να παραδωθεί στους αλβανούς, γιαυτό και προτίμησε να χάσει τη ζωή του φωνάζοντας σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης λίγο πριν ξεψυχήσει, «Ζήτω η Ελλάδα».

Από την αλβανική αστυνομία, έχει απαγορευθεί η είσοδος στο σπίτι ομογενή και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να επισκεφθεί το σπίτι του και να συλυπηθεί τους οικείους του, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν και έρευνα στο σπίτι που διέμενε ο Κατσίφας.

Πληροφορίες από ανθρώπους που γνώριζαν τον Κατσίφα, αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο που αγαπούσε υπερβολικά την Ελλάδα και ότι δεν έχουν καμία βάση αυτά που ισχυρίζονται τα αλβανικά ΜΜΕ, ότι ο ομογενής αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πρώην πρόεδρος της ελληνικής μειονότητας της Βορείας Ηπείρου στην Αλβανία Ομόνοια, είχε συνεργαστεί σαν μηχανικός που είναι με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και μίλησε σε Έλληνα δημοσιογράφο με τα καλύτερα λόγια για τον δολοφονημένο ομογενή.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 6 Νοεμβρίου 2018 22:49

Σχετικά Άρθρα: