X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αλβανοί δολοφόνησαν ομογενή – Δηλώσεις Έντι Ράμα – Βίντεο

Δεκάδες πολίτες, έχουν συγκεντρωθεί στο προξενείο της Αλβανίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να διαμαρτυρηθούν για το αιματηρό περιστατικό που συνέβη σήμερα νωρίς το απόγευμα στο χωριό Βουλιαράτι 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, με τη δολοφονία Έλληνα ομογενή που είχε καταγωγή από τα Γιάννενα.

Οι διαμαρτυρόμενοι έγραψαν σύνθημα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ενώ έχουν κρεμάσει μια σημαία σε ένα δέντρο. Στο σημείο, βρίσκονται ισχυρές δυνάμες και η μία πύλη του εμπορικού κέντρου έχει κλείσει.
Ακόμα είναι άγνωστο είναι αν θα κάνουν πορεία ή αν θα κλείσουν την οδό Τσιμισκή, αφού προς το παρών η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.

Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, έγινε στο χωριό Βουλγαράτι, 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Το χρονικό της δολοφονίας του ομογενή

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, έπεσε νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών με αλβανούς αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες, μετά από καταδίωξη. Η αλβανική αστυνομία, ανακοίνωσε ότι ο Κατσίφας στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, βρέθηκε στο νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων και πυροβόλησε στον αέρα με καλάσνικοφ.

Δεν υπήρξε τραυματισμός, αλλά τα αλβανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες, όπου φαινόντουσαν σημάδια από σφαίρες στα περιπολικά της αστυνομίας. Ξεκίνησε αναζήτηση του ομογενή από ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα, προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Όταν τελικά τον βρήκαν, ο Κατσίφας δεν δέχθηκε να παραδοθεί και μετά από πυροβολισμούς, δέχθηκε μία σφαίρα στο στήθος και μία στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από αυτά που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία λόγια που φώναξε λίγο ο ομογενής λίγο πριν ξεψυχήσει ήταν, «Ζήτω η Ελλάδα».

Περιπολικό Αλβανίας, με σημάδια από σφαίρες στα τζάμια.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες που συνέβη το περιστατικό με τη δολοφονία του ομογενή. Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά που βρέθηκε στο νεκροταφείο, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

Από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Έλληνα πολίτη κατά ανταλλαγή πυροβολισμών στους Βουλιαράτες Αλβανίας.

Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε ότι:

«Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας».

Η Ένωση Κεντρώων, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου καταδικάζει την δολοφονία του ομογενή από την αλβανική αστυνομία. «Η δολοφονία αποδεικνύει τις προθέσεις των αλβανικών αρχών έναντι της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου».

Ο Έλληνας ομογενής, δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο στήθος και μία στο κεφάλι.

Ο πρωθυπουργός της αλβανίας Έντι Ράμα, χαρακτήρισε εξτρεμιστή τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και έκανε την εξής ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα».

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 6 Νοεμβρίου 2018 22:43

Σχετικά Άρθρα: