X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Άμφισσα: Σοκ από τον πυροβολισμό 13χρονης ρομά – Ξέσπασαν επεισόδια

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Άμφισσας και επικρατεί αναβρασμός, με ρομά της περιοχής που έχουν εξαγριωθεί και έχουν βγει στους δρόμους, φωνάζοντας και απειλώντας, μετά την δολοφονία 13χρονης ρομά.

Σύμφωνα πληροφορίες κάτοικος της περιοχής, το σπίτι του οποίου είχαν διαρρήξει τσιγγάνοι, καταδίωξε τους δράστες πυροβολώντας τους με κυνηγετική καραμπίνα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν, να τραυματίσει θανάσιμα το 13χρονο κορίτσι που βρισκόταν κοντά.

Στοιχεία αναφέρουν πως υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του φερόμενου ως δράστη και τους Ρομά όταν πέρασε από τον καταυλισμό τους πηγαίνοντας στο στάβλο του στο χωριό Προσήλιο. Αφού συνεπλάκη μαζί τους, πυροβόλησε με την καραμπίνα του. Από τον πυροβολισμό, τραυματίστηκε στο πόδι ο Ρομά και το ανήλικο κορίτσι χτυπήθηκε στο κεφάλι.

Ο άνδρας που πυροβόλησε, είναι γνωστός επιχειρηματίας στην πόλη. Τις τελευταίες ώρες, ο καταυλισμός των ρομά που βρίσκεται στην περιοχή του ΚΤΕΟ θυμίζει καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί.
Στο σημείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κατέφθασε αμέσως μεγάλη δύναμη της αστυνομίας όπως και στον καταυλισμό, αλλά και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η σορός της 13χρονης για νεκροτομή.

Ως αντίποινα, οι ρομά βρήκαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία και το έκαψαν, όπως επίσης έσπασαν και το κατάστημα του επιχειρηματία.

Ο φερόμενος ως δράστης, έχει διαφύγει και αναζητείται από την αστυνομία. Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει, ωστόσο οι κάτοικοι φοβούνται πως θα ξημερώσει μια πολύ δύσκολη ημέρα και ζητούν την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 5 Ιουνίου 2018 04:59

Σχετικά Άρθρα: