X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σχόλια για τον ανασχηματισμό από Κόμματα και Γερμανικό Τύπο

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε εχθές από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, σήμερα Πέμπτη στις 12.30, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει η τελετή της ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ας δούμε όμως ποιες ήταν οι αντιδράσεις από τα κόμματα και από τον γερμανικό Τύπο

Η Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε εχθές:

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν:

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολίασε:

Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον εξ ανάγκης ανασχηματισμό.

Ακολούθησε δήλωση της Ένωσης Κεντρώων:

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, με γραπτή δήλωση του για τον ανασχηματισμό τον χαρακτήρισε Παρωδία:

Tο μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δεν έχει κανένα μέλλον και πνέει τα λοίσθια. Κανένας ανασχηματισμός δεν θα μπορούσε να δώσει φιλί ζωής σε μια καταρρέουσα μνημονιακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει ταυτόχρονα ως ταυτοτικά της στοιχεία το ψέμα, την αναξιοπιστία και την ακραία υποτελή και εθελόδουλη στάση του Τσίπρα.

Δήλωση μέσω του Γραφείου Τύπου έκανε και το Ποτάμι:

Ο Γερμανικός Τύπος ανέφερε ότι: Τα επιδόματα ενοικίου έφεραν τον ανασχηματισμό και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε ανάλυση του σχηματισμού στην Ελλάδα έγραψε:

Ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομίας είναι ένας παλιός γνώριμος: ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρείται ιστορικό στέλεχος του αριστερού συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ και έμπιστος του πρωθυπουργού Τσίπρα.

Η Ελλάδα πάει καλύτερα, αλλά ο λαός της έχει χρεοκοπήσει. Μετά το καλοκαίρι η χώρα φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί νέα δάνεια. Οι πολίτες όμως χρωστούν δισεκατομμύρια στο κράτος. Όπως ακούγεται παντού, η Ελλάδα, το κατεξοχήν προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης, βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο μετά την ντε φάκτο χρεοκοπία την άνοιξη του 2010.

Το αργότερο μετά τον Αύγουστο όταν θα ολοκληρωθεί το τρίτο δανειακό πρόγραμμα η χώρα θα επιστρέψει επιτέλους σε κάτι σαν ομαλότητα, ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας Sächsische Zeitung, αναλύοντας την οικονομική πορεία της Ελλάδας σε αντιδιαστολή με τα οικονομικά των Ελλήνων.

Όσο για το περιοδικό Spiegel, στο σχόλιο του για τον ανασχηματισμό, έκανε λόγο για το ζεύγος Παπαδημητρίου γράφοντας: Επειδή η Ράνια Αντωνοπούλου λάμβανε ως υπουργός επίδομα ενοικίου απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της. Ο σύζυγός της εγκατέλειψε επίσης το υπουργικό συμβούλιο. Τώρα ανακοινώθηκαν οι διάδοχοι.

Μετά την παραίτηση δυο υψηλόβαθμων υπουργών στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης: ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο 71χρονος θα παραμείνει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Δραγασάκης, που ανήκει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα θεωρείται υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας, δίνοντας την δική του εξήγηση για τους λόγους που ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να προβεί στον ανασχηματισμό.

Σχετικά Άρθρα: