X

Tραγικό τέλος οδηγού που οδηγούσε ανάποδα με 175 χλμ σε Αθηνών-Λαμίας

Το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου στην Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, θυμίζει σκηνές από ταινία καταδίωξης.

Οδηγός οχήματος, οδηγούσε ανάποδα στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με 175 χιλιόμετρα από το Βελεστίνο μέχρι τα διόδια της Τραγάνας. Μετά από καταδίωξη, τελικά έχασε τη ζωή του, όταν εμβόλισε τα περιπολικά.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, πρόκειται για ένα λευκό ΙΧ μάρκας Opel Astra με Λαρισαϊκές πινακίδες, που οδηγείτο με σπασμένο το παρμπρίζ και ιλιγγιώδη ταχύτητα. Από πληροφορίες, πρόκειται για 49χρονο, κάτοικο Σταυρού Φαρσάλων, που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλώσει και πάλι δυσάρεστα συμπτώματα, δείγμα ότι και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το αυτοκίνητο ήταν της οικογένειας και είναι άγνωστο τι προσπαθούσε να κάνει με τη φυγή του προς Αθήνα και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν συγκρούστηκε μετωπικά με κάποιο άλλο στην τρελή κούρσα των 175 χιλιομέτρων, οφείλεται στην μεγάλη κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, που φρόντισε να κλείσει όλες τις εισόδους για όσους είχαν σκοπό να ταξιδεύσουν προς Θεσσαλονίκη.

Περιπολικά της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών, είχαν κινητοποιηθεί προσπαθώντας να πείσουν τον οδηγό να σταματήσει χωρίς να χρησιμοποιηθεί βία και φυσικά όπλα. Ως απάντηση ο οδηγός του Opel απάντησε πετώντας τους ότι είχε μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ τουλάχιστον 10 φορές επιχείρησε να τους εμβολίσει όταν τον πλησίαζαν!

Κάποια στιγμή στις Θερμοπύλες σταμάτησε και ενώ πίστεψαν ότι θα κατέβαινε από το αμάξι, όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν πάτησε γκάζι και συνέχισε την τρελή του πορεία.

Ο επίλογος δόθηκε στα διόδια της Τραγάνας όπου στήθηκε το μπλόκο και ενώ τα περιπολικά που τον καταδίωξαν του έδωσαν μέτρα μήπως και την τελευταία στιγμή αλλάξει γνώμη και σταματήσει.

Δυστυχώς δε σταμάτησε και καρφώθηκε με δύναμη πάνω στα περιπολικά. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός νταλίκας που δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ ο οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε νεκρός κι όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε γυμνός από τη μέση και κάτω.

Η ψυχραιμία των αστυνομικών, οι οποίοι πολλές φορές έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να σταματήσουν το αυτοκίνητο και να σώσουν έτσι άλλες ζωές ανυποψίαστων οδηγών και επιβατών, ήταν αυτό που εμπόδισε να υπάρξουν και άλλα θύματα ή τραυματισμοί.

Η ξέφρενη και χωρίς λογική πορεία του αυτοκινήτου μέσα σε ένα πολυσύχναστο δίκτυο ταχείας κυκλοφορίας αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σύμφωνα με το το lamiareport.gr το συντονισμό της όλης επιχείρησης είχε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Αστέριος Μαντζιώκας.

Σχετικά Άρθρα: