X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

ΑΝΕΛ: Ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από την ΚΟ

Μετά την αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του βουλευτή της Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αριθμεί μόλις επτά βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία για την ώρα, ανέρχεται πλέον σε 152 έδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης του, έχουν να κάνουν με το Σκοπιανό και ο βουλευτής ανακοίνωσε ότι διαφώνησε με την συμφωνία των Πρεσπών και δικαιολόγησε την αιφνίδια ανεξαρτητοποίηση του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος στη συνείδησή του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει στην επιστολή που έστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής ότι, Εμείς οι ΑΝ.ΕΛ από την ιδρυτική μας διακήρυξη, είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονε. Σε αυτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα έρθει στη Βουλή των Ελλήνων προς συζήτηση εάν περάσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την ΠΓΔΜ (επικύρωση της συμφωνίας από την βουλή της ΠΓΔΜ, Δημοψήφισμα και τέλος αναθεώρηση του Συντάγματος και ψήφιση από τα 2/3 της βουλής τους) προς το τέλος του 2018 με αρχές του 2019 υπάρχει ο όρος Μακεδονίας, επομένως είναι κάτι που δεν μπορώ να το δεχτώ ούτε φυσικά και να το ψηφίσω, όπως το ίδιο θα πράξουν και οι ΑΝ.ΕΛ.

Ολόκληρη η επιστολή του Γιώργου Λαζαρίδη:

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 5 Ιουλίου 2018 21:39

Σχετικά Άρθρα: