X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βίτσας: Ανησυχία για ραγδαία αύξηση προσφυγικών ροών από Έβρο-νησιά

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την αυξητική τάση που παρουσιάζουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας από τον Έβρο και τα νησιά, τονίζοντας από τη Βουλή ότι η αύξηση είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να γεμίζουν πολύ γρήγορα τα κέντρα φιλοξενίας της χώρας.

Η αύξηση αυτή σημειώθηκε κυρίως μετά τη Σύνοδο της Βάρνας και σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, εισήλθαν συνολικά μέσα στο 2018 μεταξύ του τετραμήνου Ιανουαρίου και Απριλίου, 7.594 πρόσφυγες και μετανάστες από τον Έβρο και τα νησιά και 4.784 μεταφορές ευάλωτων και ασυνόδευτων παιδιών και όσων πήραν άσυλο.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, μόνο τον Απρίλιο, στα νησιά του Αιγαίου καταγράφηκαν 2.168 νέες είσοδοι προσφύγων και μεταναστών και από τον Έβρο εισήλθαν στη χώρα μας 2.700 άτομα, εκ των οποίων οι 340 μόλις σήμερα το πρωί.

Ο αρμόδιος Υπουργός, μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός κέντρου τρανζίσιον όπου θα καταγράφονται άμεσα οι νέες είσοδοι και θα γίνεται πιο γρήγορα η κατανομή τους σε κέντρα φιλοξενίας, αφού σύμφωνα με τον κ. Βίτσα αυτή τη στιγμή 1.000 άτομα κρατούνται ακόμη από την αστυνομία στην περιοχή μέχρι την ολοκλήρωση της καταγραφής τους και περίπου άλλοι 350 περιμένουν στο φυλάκιο του Έβρου.

Αυτά για να έχετε μία εικόνα ότι πλέον έχουμε μία τάση αυξητική. Δεν με τρομάζει με ανησυχεί. Δεν με τρομάζει όσον αφορά στα νησιά γιατί ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πραγματικά ανησυχητική είναι η τεράστια αύξηση από τον Έβρο, σημείωσε ο κ. Βίτσας.

Σχετικά Άρθρα: