X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αντικατάσταση του κυβερνήτη της κανονιοφόρου Αρματωλός

Αντικατάσταση του κυβερνήτη της κανονιοφόρου Αρματωλός με σήμα του ΓΕΝ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό είχε ληφθεί η απόφαση αντικατάστασης του κυβερνήτη, αλλά λόγω του περιστατικού που σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή το πρωί, επισπεύδεται η ημερομηνία αντικατάστασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το ΓΕΝ έκριναν ότι δεν έγιναν οι χειρισμοί που έπρεπε για να αποφευχθεί η σύγκρουση με το τουρκικό πλοίο και τελικώς ως είθισται την ευθύνη για ότι συμβαίνει σε ένα πλοίο την έχει ο κυβερνήτης.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΓΕΝ μετά το περιστατικό, σημείωνε ότι δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές, όπως επίσης ότι δεν υπήρξε και μόλυνση του περιβάλλοντος. Έγινε γνωστό, ότι το Πολεμικό Ναυτικό διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ειδική πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Η κανονιοφόρος Αρματωλός, εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση Aegean Activity, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο πέλαγος.

Σχετικά Άρθρα: