X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Χτύπημα Αντιτρομοκρατικής στο επαναστατικό ταμείο με σύλληψη 14 ατόμων

Σύλληψη 14 ατόμων από την Αττική και την επαρχία, για εμπλοκή στο επαναστατικό ταμείο, πραγματοποίησε πριν από λίγο σήμερα Τρίτη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σε μία γιγαντιαία επιχείρηση από τα ξημερώματα, που έχει πραγματοποιηθεί σε όλη την Αττική έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα δεκατέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα λογαριασμούς ατόμων που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Έχουν συλληφθεί 14 άτομα από την γιγαντιαία επιχείρηση από γιγαντιαία επιχείρηση στην Αττική τα ξημερώματα μέχρι στιγμής. Τα άτομα αυτά, φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα από ληστείες το λεγόμενο επαναστατικό ταμείο. Εντοπίστηκαν να έχουν καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είχε αποστείλει το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Στον λογαριασμό τον οποίο φαίνεται συγκεκριμένα άτομα να καταθέτουν ποσά από 50 έως και 200 ευρώ, τον είχε ανοίξει ο έγκλειστος με πλαστή ταυτότητα ή ψεύτικα στοιχεία.

Σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρει ότι πρόκειται για 13 Έλληνες, έναν αλλοδαπό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έντεκα άνδρες και τρεις γυναίκες. Πρόκειται για άτομα, τα οποία όπως φαίνεται δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές. Η αστυνομία εξετάζει αν τα χρήματα αυτά, προέρχονται από ληστείες ή από κάπου αλλού.

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας:

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στο πλαίσιο εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Σχετικά Άρθρα: