X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Γλυφάδα: Φωτογραφίες-στοιχεία γυναίκας που έκανε απάτες για διορισμούς

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας της 57χρονης ημεδαπής, η οποία εξαπατούσε συστηματικά κόσμο επικαλούμενη υψηλές γνωριμίες και υποσχόμενη διορισμούς.

Μέχρι στιγμής, μέσα στα δύο χρόνια της δράσης της, η συλληφθείσα 57χρονη είχε αποσπάσει πάνω από 280.000 ευρώ, από 39 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών. Η σύλληψη της, έγινε στην Γλυφάδα την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η τακτική της ήταν να προσεγγίζει πολίτες και αναπτύσσοντας αρχικά φιλικές σχέσεις μαζί τους, τους έπειθε ότι μέσω προσωπικών της γνωριμιών με άτομα σε θέσεις κλειδιά είχε τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε Πρεσβείες ξένων χωρών ή πολυεθνικές επιχειρήσεις, ζητώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για τη διαμεσολάβηση.

Η συλληφθείσα, υποσχόταν στα θύματα της θέσεις εμπορικού ακολούθου ή εκπρόσωπου ή διευθυντή εμπορικού τομέα σε Πρεσβείες, οδηγού ή προσωπικού ασφαλείας ή γραμματέα σε Πρέσβεις, διευθυντή εμπορικών καταστημάτων ή διάφορες θέσεις σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και αεροπορικές εταιρείες.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ζητούσε και λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά, υποσχόμενη προνομιακές επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις στο εξωτερικό ή κατοχύρωση για την αγορά ακινήτων που ανήκουν σε Πρεσβείες.

Η σύλληψη της 57χρονης έγινε σε κατάστημα στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου προηγουμένως σε προκαθορισμένο ραντεβού είχε παραλάβει από δυο ιδιώτες το προσημειωμένο ποσό των 1.500 ευρώ, με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας σε Πρεσβεία και των προνομιακών επενδύσεων.

Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία της και σε πολυτελές όχημα ιδιοκτησίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλές τραπεζικές κάρτες και βιβλιάρια καθώς και έγγραφα που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα της. Ερευνάται η συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σε βάρος της έχει σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απάτης κατ΄ επάγγελμα και εξακολούθηση και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η 57χρονη Άννα Κούβαρη, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για την εμπλοκή της σε συναφή αδικήματα. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι την 11-8-2018, αποσκοπεί προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9690800 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Κούβαρη Άννα του Παναγιώτη και της Αλεξάνδρας, γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1961 στον Πειραιά.

Σχετικά Άρθρα: