X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου τολμήσει να ανέβει στα Ίμια

Πρωτοφανείς και θρασείς είναι οι απειλές των Τούρκων κατά της Ελλάδας, μέσω του συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ.

Σε τηλεοπτική εκπομπή που εμφανίστηκε, απείλησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους αξιωματούχους. Αναφερόμενος στο θέμα των Ιμίων, ο Γιγκίτ Μπουλούτ σε έξαλλη κατάσταση είπε μεταξύ άλλων:

«Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις, γίνονται λίγες ημέρες μετά από το περιστατικό των Ιμίων που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έριξε στεφάνι στη θάλασσα στη μνήμη των τριών πεσόντων υπέρ πατρίδας Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναφερόμαστε στο περιστατικό που συνέβει στις 31 Ιανουαρίου 1996 τις πρώτες πρωινές ώρες και σκοτώθηκαν οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Εκτορας Γιαλοψός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας, τουρκικά πλοία προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την κανονιοφόρο Νικηφόρος που μετέφερε τον κ. Καμμένο. Το ΓΕΝ ωστόσο, διέψευσε την εκδοχή της Τουρκίας, λέγοντας ότι δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα όσα διακινούνται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Άγκυρας.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 2 Φεβρουαρίου 2018 12:35

Σχετικά Άρθρα: