X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Απελάθηκε σήμερα ο Τούρκος που πέρασε παράνομα στον Έβρο

Απελάθηκε σήμερα Σάββατο ο Τούρκος Μουσά Αλερίκ και επιστρέφει στην Αδριανούπολη. Ο 38χρονος Τούρκος πολίτης, που εργάζεται στο δήμο Αδριανούπολης, το απόγευμα της Τετάρτης πέρασε τα σύνορα του Έβρου και εισήλθε στην ελληνική επικράτεια.

Τον Τούρκο πολίτη περίμεναν πολλοί δημοσιογράφου, οι συγγενείς του και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης. Όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν για την απέλαση του, διότι η υπόθεση αυτή είχε πάρει διαστάσεις στην Τουρκία και πολλοί θεώρησαν ότι ο Μουσά Αλερίκ είχε συλληφθεί για αντίποινα με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που πέρασαν κατά λάθος στην γειτονική χώρα.

Ο χειριστής εκσκαπτικού μηχανήματος, είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, καταβολή δικαστικών εξόδων, δήμευση του εκσκαφέα και αναστολή της ποινής του για τρία χρόνια για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ο 38χρονος Τούρκος, παραδόθηκε από Έλληνες αστυνομικούς, στα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου. Ο εκσκαφέας παραμένει ακόμα προσωρινά στις Καστανιές, μέχρι να επιστραφεί στο δήμο Αδριανούπολης όπου και ανήκει.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ακόμα μετά από δύο μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία..

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 5 Μαΐου 2018 17:31

Σχετικά Άρθρα: