X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Απεργία στις συγκοινωνίες την Δευτέρα κατά του πολυνομοσχεδίου

Με δεύτερο γύρο κινητοποιήσεων αντιδρούν τα Σωματεία των εργαζομένων την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και κατεβαίνουν σε νέα 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια, για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ανακοίνωσαν τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, έχουν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ λόγω της απεργίας και του απεργιακού τσουνάμι, δεν θα ισχύσει αύριο ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία θα απεργήσουν από τις 12 έως την λήξη του ωραρίου τους και οι δικαστικοί λειτουργοί θα κάνουν στάση εργασίας από τις 9 έως τις 11, όπως αποφάσισε το δ.σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Οι τράπεζες θα είναι ανοικτές και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν μεταξύ άλλων σε ανακοινώσεις τους ότι το εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.

Η ΓΣΕΕ οργανώνει συλαλλητήριο για τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλώντας όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν.

Σχετικά Άρθρα: