X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

Στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία, εξήγγειλαν το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη στις 28 Νοεμβρίου 2018, με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2019 και τις αποφάσεις του Eurogroup.

Οι εργαζόμενοι, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη στις 11 το πρωί.
Τα λεωφορεία θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις 5:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως και την λήξη της βάρδιας και θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. και 21:00.

Οι συρμοί του μετρό και συγκεκριμένα οι γραμμές 1,2 και 3 θα παραμείνουν ακινητοποημένοι την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρόλεϊ την Τετάρτη.

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια και τα πλοία, λόγω συμμετοχής στην απεργία και της ΠΝΟ. Η απεργία θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 την ίδια μέρα.

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

«Ένας ακόμα άδικος, αντιλαϊκός και φορομπηχτικός προϋπολογισμός έφτασε, από τη κυβέρνηση, στη Βουλή, βαθαίνοντας την κοινωνική ανισότητα και ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος.

Για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Η απαξίωση των Συγκοινωνιών και οι σχεδιασμοί για εκποίηση κερδοφόρων τμημάτων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως ο επισκευαστικός τομέας, μας υποχρεώνουν να θέτουμε ως πρώτιστο καθήκον την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ διεκδικούμε:

  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  • Νέο Κανονισμό Εργασίας- Οργανόγραμμα- Βαθμολόγιο του Διοικητικού προσωπικού.
  • Διαφάνεια στην εξέλιξη του προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια.
  • Προσλήψεις προσωπικού. Κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά και αναβάθμιση της Επισκευαστικής Βάσης του Πειραιά.
  • Την εξομάλυνση της χρήσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.

Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στις 28 Νοεμβρίου στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Σχετικά Άρθρα: