X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Απεργία εργαζομένων σε μετρό, τρόλεϊ και τραμ αύριο στην Αθήνα

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, θα απεργήσουν αύριο οι εργαζόμενοι σε μετρό, τρόλεϊ και τραμ.

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή, θα είναι ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό για όλο το 24ωρο στις γραμμές 2 και 3, όπως και του τραμ, ενώ στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια για τρεις ώρες, από τις 12:00 έως τις 15:00. Όσον αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αύριο θα κινηθούν κανονικά.

Για την Δευτέρα που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ και στον ηλεκτρικό αποφάσισαν να κάνουν 24ωρη απεργία. Πληροφορίες μέχρι στιγμής, λένε ότι το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε καινούργια 24ωρη απεργία. Αυτό, λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που απαιτεί μεταξύ άλλων να υπάρχει πλειοψηφία όσον αφορά τις αποφάσεις για απεργίες.

Τα δρομολόγια στον προαστιακό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο όλης της χώρας θα εκτελεστούν κανονικά. Επίσης τρίωρη στάση εργασίας θα κάνουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς το Ελληνικό αεροδρόμιο, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 15:00 το απόγευμα. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στις ώρες των πτήσεων.

Νοσοκομεία

Σήμερα θα λειτουργήσουν όλα τα νοσοκομεία με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

Λιμάνια

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια σε όλη την χώρα σήμερα Παρασκευή. Μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιείται 24ωρη πανελλαδική απεργία με συμμετοχή των ναυαγοσωστικά και τα πληρώματα των ρυμουλκών.

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι: το εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας και καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν.

Ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ αναφέρει ότι: Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων, και προσθέτει πως η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 11 Μαρτίου 2018 14:17

Σχετικά Άρθρα: