X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Αποκάλυψη Ερντογάν σε Πούτιν για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τα σχέδια του για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Φαίνεται πως άλλα λέει ο σουλτάνος στις συνεντεύξεις του και άλλα αποκαλύπτει παρασκηνιακά μιλώντας για το θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, όπως αποκαλύπτει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο του σταθμού την είδηση, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Τούρκο ομόλογό του, όπως είχε υποσχεθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ερντογάν απάντησε κυνικά στον Πούτιν ότι οι δύο Έλληνες δεν απελευθερώνονται καθώς στην Αθήνα βρίσκονται οι οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες, την έκδοση των οποίων επιθυμεί διακαώς. Πηγή του Κρεμλίνου ανέφερε ότι η συζήτηση έγινε στις 3 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1, το επιχείρημα του προέδρου της Τουρκίας ακυρώνει την επίσημη θέση της Άγκυρας, η οποία λέει ότι δεν σχετίζονται η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Σχετικά Άρθρα: