X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς από τη διαβούλευση

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα και ιδιαίτερα με συγκεκριμένες διατάξεις του.

Οι κάτοχοι ζώων συντροφιάς, αυτοί που φροντίζουν τα αδέσποτα, όπως και οι φιλοζωικές οργανώσεις είχαν δυσανασχετήσει και η κυβέρνηση δέχθηκε άπειρα μηνύματα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που έδειχναν την μη αποδοχή του νομοσχεδίου.

Αυτό είναι το νομοσχέδιο, που είχε αναρτηθεί στο opengov από τον κ. Τσιρώνη:

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, απέσυρε το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Σύμφωνα με τον υπουργό, το σχέδιο νόμου θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.

Η δήλωση του κ. Αποστόλου:

Αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία.

Ο κ. Τσιρώνης, αρνήθηκε ισχυρίσθηκε ότι το χαράτσι θα είναι μόνο για όσους δεν έχουν στειρώσει τα ζώα τους και όχι για αυτούς που υιοθετούν ζώα και υποστήριξε πως θέλει να δώσει κίνητρα για να υιοθετηθούν τα αδέσποτα.

Όσο για τα πρόστιμα κακοποίησης ζώου, δήλωσε:

Αντίθετα βάζουμε ένα επιπλέον για την κακοποίηση ως θανάτου. Ήταν 5.000 – 15.000 και τώρα το κάνουμε 7.000 – 17.000 και από ένα χρόνο η ποινή φυλάκισης γίνεται δύο.

Σχετικά Άρθρα: