X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Αξίζει τα λεφτά του το νέο iPhone X της Apple?

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του iPhone της Apple και αύριο γίνεται η επίσημη παρουσίαση του iPhone X από την εταιρεία. Παράλληλα με το iPhone X θα παρουσιάσουν και δύο άλλα μοντέλα, το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus.


Όπως ακούγεται, αυτό το μοντέλο θα στοιχίσει γύρω στα 1.000 ευρώ στην Ελλάδα και ότι θα εκτοξεύσει τις τιμές, γιατί θεωρείται το πιο ακριβό smartphone της αγοράς. Αν αποφασίσει κάποιος να μην πληρώσει όλο το ποσόν με την αγορά του, θα παρέχονται δόσεις μέσω της όποιας παρόχου κινητής τηλεφωνίας επιλέξει, γύρω στα 70 ευρώ τον μήνα.

Το iPhone X, θα έχει τη μεγαλύτερη οθόνη iPhone από όλα τα άλλα που έχουν κυκλοφορήσει και αναμένεται ότι θα έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις από όλα τα προηγούμενα μοντέλα, παρά τις καθυστερήσεις που έχει κάνει η εταιρεία σχετικά με την κυκλοφορία του.

Οι πληροφορίες λένε ότι το iPhone X θα έχει οθόνη OLED, όπως και το iPhone 8 Plus και η οθόνη θα είναι 5,5 ιντσών. Θα κυκλοφορήσουν με 3 GB RAM ενώ το 4,7 ιντσών IPhone 8 θα κυκλοφορήσει με 2 GB RAM.

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, τα τρία νέα μοντέλα της Apple θα είναι ταχύτερα από το iPhone 7 κατά 10% έως 15% και στόχος είναι η καλύτερη απόδοση στις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (virtual reality).

Καινοτομία είναι η αναγνώριση προσώπου, το λεγόμενο Face ID, με το οποίο το σύστημα αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος του κατόχου θεωρείται πλέον παρελθόν και ο τρόπος πληρωμών με το κινητό το Apple Pay. Όλοι πάντως περιμένουν με αγωνία να το δουν, έστω και για να το συγκρίνουν με το παλιό τους iphone.

Για να ολοκληρωθεί η πληρωμή, ο κάτοχος του τηλεφώνου πρέπει να πατήσει δύο φορές το sleep/wake button που βρίσκεται στο πλάι του τηλεφώνου. Πρέπει να αναφερθεί ότι και ο επεξεργαστής του iPhone X, θα είναι A11.

Όσο για την φόρτιση του τηλεφώνου, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνεται ασύρματα, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όσον αφορά τα εικονίδια δεν θα υπάρχει καμμία δυσκολία μετά την κατάργηση του home button, γιατί θα είναι όμοια με του iPad.

Πάντως με 1.000 δολλάρια ή 1.000 ευρώ που θα στοιχίσει στην Ελλάδα το iPhone X, για κάποιους αντιστοιχεί με ένα μισθό σήμερα. Με την ανεργία και την κρίση που υπάρχει, μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ή να πληρώσει πολλές υποχρεώσεις του.. Αξίζει τα λεφτά του το νέο iPhone X της Apple?

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 4 Δεκεμβρίου 2017 02:46

Σχετικά Άρθρα: