X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Η Apple ζήτησε συγνώμη για το κενό ασφαλείας στα Mac

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναγκάζεται να αναβαθμίζει η Apple τους υπολογιστές της, λόγω του ότι εκατομμύρια χρήστες κινδύνευαν από χάκερς που είχαν μάθει τον τρόπο από Τούρκο προγραμματιστή. Πρόκειται για τον Λεμί Εργκίν, ο οποίος μάλιστα κατηγορήθηκε ότι δεν ειδοποίησε την εταιρεία έγκαιρα, αλλά εκείνος τους απέδειξε ότι το έκανε στις 23 Νοεμβρίου και όχι αργότερα, όπως ισχυρίζεται η Apple.

Η εταιρεία ζήτησε συγνώμη από τους χρήστες της γιατί το πρόβλημα στους υπολογιστές ήταν σοβαρό. Αφορά το λειτουργικό σύστημα MacOS High Sierra, το οποίο επέτρεπε να αποκτήσει κάποιος τον πλήρη έλεγχο ένός Mac με πολύ εύκολο τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τον κωδικό ασφαλείας, δηλαδή το password.

Η Apple, κοινοποίησε ότι έχει έτοιμη και θα κυκλοφορήσει άμεσα κάποια σχετική διόρθωση που αφορά το λογισμικό της. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κάτοχοι των Mac που διαθέτουν την τελευταία έκδοση 10.13.1 του MacOS High Sierra, θα μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν μόνοι του αυτόματα αυτό το πρόγραμμα για να διορθώσουν το κατασκευαστικό λάθος.

Οι κάτοχοι των παλαιοτέρων εκδόσεων, θα ενημερωθούν για την αναβάθμιση και την εγκατάσταση. Στην Αμερική και στην Γερμανία, έχουν ήδη προειδοποιήσει και ενημερώσει τους χρήστες Mac για να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα. Αυτό αφορά μόνο τους συγκεκριμένους υπολογιστές και όχι το καινούργιο τηλέφωνo iPhone X, που όπως λένε αυτοί που το χρησιμοποιούν λειτουργεί άψογα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC, η εταιρεία απολογήθηκε, αλλά ζήτησε και συγνώμη για αυτό το σφάλμα, από όλους τους χρήστες Mac. Είπαν ότι έμαθαν για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε την Τρίτη και αμέσως άρχισαν να φτιάχνουν την αναβάθμιση που θα κλείνει το κενό ασφαλείας.

Είπαν ότι πρώτη προτεραιότητα για κάθε προϊόν της Apple είναι η ασφάλεια και αισθάνονται άσχημα με αυτό που έγινε στην συγκεκριμένη έκδοση του MacOS, γιατί θεωρούν ότι οι πελάτες τους αξίζουν πάντα το καλύτερο. Τώρα ελέγχουν όλη την διαδικασία ανάπτυξης του λογισμικού τους, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, είπε η Αμερικάνικη εταιρεία.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 4 Δεκεμβρίου 2017 02:36

Σχετικά Άρθρα: