X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Οι δέκα πιο ασφαλείς χώρες σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ στην θέση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και επειδή είναι πολύ κοντά στη φύση του ο πόλεμος, οικονομικός και με όπλα, οι φόβοι για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο αρχίζουν να φουντώνουν.

Ιδιαίτερα, μετά τα γεγονότα των βομβαρδισμών στη Συρία σε μια φερόμενη επίθεση χημικών όπλων, τις απειλές του Τραμπ ενάντια στη Ρωσία και την απάντηση της Μόσχας να καταρρίψει τους αμερικανικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης του 2017, μπορείτε να δείτε παρακάτω ποιες θεωρούνται σαν οι δέκα πιο ασφαλείς χώρες σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

  • 1. Ισλανδία
    Η Ισλανδία βρέθηκε να έχει την πρώτη θέση στο Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης, καθιστώντας την ως την πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο. Επιπλέον, η Ισλανδία σαν χώρα είναι γεωγραφικά μακριά από δυνάμεις που εμπλέκονται σε παγκόσμιες συγκρούσεις, όπως η Αμερική, η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία, αλλά και το Ιράν.

  • 2. Καναδάς
    Είναι η 8η κατά σειρά πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης του έτους 2017. Πρόκειται για μία από τις λιγότερο εμπλεκόμενες χώρες στον κόσμο, όταν πρόκειται για πόλεμο.

  • 3. Νέα Ζηλανδία
    Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τη Νέα Ζηλανδία, είναι η δέσμευσή της για αυτοσυντήρηση: παίρνει πάνω από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρική ενέργεια και έχει εύφορη γη, καθιστώντας την δυνατή για καλλιέργεια σε περίπτωση που αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

  • 4. Πορτογαλία
    Ο δείκτης της παγκόσμιας ειρήνης, δίνει την τρίτη θέση στην Πορτογαλία, σύμφωνα με το Politico, που αποτελεί όαση σταθερότητας.Ο ακροδεξιός λαϊκισμός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια σαρώνει όλη την Ευρώπη, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απών από τη χώρα της Πορτογαλίας, που έχει κρατήσει τη θέση της εκτός, από τις περισσότερες συγκρούσεις από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

  • 5. Αυστρία
    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης του έτους 2017, η Αυστρία κατατάσσεται στην 4η θέση από τις 163 χώρες. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας προσελκύσει, σημειώστε ότι στους τομείς των συγκρούσεων, της στρατιωτικοποίησης, της κοινωνίας, αλλά και της ασφάλειας, σημείωσε λιγότερο από 1,5 στα πέντε στην παγκόσμια βαθμολογία.

  • 6. Δανία
    Ξέρουμε ότι η Δανία, αν και μπορεί να εμπλακεί σε έναν πόλεμο επειδή είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ένα πολύ ισχυρό ατού: τη Γροιλανδία. Η περιοχή αυτή δεν σχετίζεται με την πολιτική και είναι αρκετά απομακρυσμένη.

  • 7. Φίτζι
    Τα Φίτζι είναι ένα νησί στον νότιο Ειρηνικό και γεωγραφικά ανήκουν σε ένα απομονωμένο και αρκετά θα λέγαμε ασφαλές μέρος. Επίσης, θεωρείται ένα από τα δέκα ασφαλέστερα μέρη του κόσμου, λόγω του ότι η κυβέρνηση έχει παραδοσιακά διατηρηθεί μακριά από τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

  • 8. Σλοβενία
    Η χώρα έχει ενεργειακή αυτονομία και δεν είναι απαραίτητο να βασιστεί σε άλλες χώρες για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών. Καλύπτεται με τις αναπτυσσόμενες πηγές θερμικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας. Αν συνδυάσουμε και το γεγονός ότι κατόρθωσε να μείνει σε μεγάλο βαθμό εκτός του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτό μας αφήνει να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσει την ίδια απομονωτική συμπεριφορά και σε περίπτωση Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

  • 9. Ελβετία
    Η Ελβετία έχει την παλαιότερη ιστορία στρατιωτικής ουδετερότητας, η οποία καθιερώθηκε κατά τη Συνθήκη του Παρισιού το έτος 1815. Από τότε δεν έχουν ποτέ συμμετάσχει σε κανέναν ξένο πόλεμο. Τα βουνά της χώρας είναι επίσης ενισχυμένα κατά οποιασδήποτε ξένης εισβολής, καθιστώντας την Ελβετία ένα ιδανικό μέρος για να καταφύγετε σε περίπτωση που θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος.

  • 10. Ιρλανδία
    Το κράτος της Ιρλανδίας, είναι διεθνώς ουδέτερο από τη δεκαετία του 1930. Εάν ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διατηρήσει αυτή την ουδετερότητα.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 12 Απριλίου 2018 22:16

Σχετικά Άρθρα: