X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Αυστραλία: 130 φάλαινες εγκλωβίστηκαν και πέθαναν σε παραλία

Θλιβερό ήταν το θέαμα για τους τουρίστες που επισκέφθηκαν τον κόλπο Χαμελίν στην δυτική Αυστραλία.

Γύρω στις 150 φάλαινες είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία και οι 130 έχασαν την ζωή τους παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την επιχείρηση διάσωσης των ειδικών και των εθελοντών που προσπάθησαν να τις σώσουν, ρίχνοντας τες πάλι στη θάλασσα.

Τα εγκλωβισμένα ζώα βρέθηκαν από έναν ψαρά κα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, την Παρασκευή το πρωί 15 από τις φάλαινες ήταν ακόμα ζωντανές. Άγνωστο παραμένει πως οι φάλαινες έφτασαν σε αυτό το σημείο, αλλά υπάρχει πιθανότητα να είχαν κυνηγηθεί από καρχαρίες και φτάνοντας στην στεριά δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για είδος φάλαινας με μικρά πτερύγια που συνήθως κινείται ομαδικά και αντιμετωπίζουν πρόβλημα σχετικά με τον τρόπο που θα ξαναβάλουν στο νερό τις φάλαινες που έζησαν, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους τουρίστες να μην πλησιάζουν κοντά στην ακτή, γιατί υπάρχει κίνδυνος οι νεκρές φάλαινες να προσελκύσουν καρχαρίες. Ήδη υπάρχουν μαρτυρίες από κάποιους τουρίστες ότι είδαν έναν καρχαρία τριών μέτρων.

Παρόμοιο περιστατικό, είχε σημειωθεί στην Αυστραλία το 1996, όταν 320 φάλαινες εγκλωβίστηκαν στην περιοχή του Ντάνσμπορο.

Σχετικά Άρθρα: