X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκικά μαχητικά μπλόκαραν το ελικόπτερο του Κουρουμπλή στη Στρογγύλη

Τουρκικά μαχητικά δεν άφηναν το ελικόπτερο CH-47D του Παναγιώτη Κουρουμπλή να φύγει από νήσο Στρογγύλη.

Το επεισόδιο συνέβει την Καθαρά Δευτέρα σε επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή στο στρατιωτικό φυλάκιο της νήσου Στρογγύλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο CH-47D που μετέφερε τον κ. Κουρουμπλή απογειώθηκε από τη Μεγίστη με προορισμό του το στρατιωτικό φυλάκιο στη Στρογγύλη. Ενώ το ελικόπτερο προσέγγιζε τη Στρογγύλη στις 09:20 το πρωί, από τα ραντάρ των Τούρκων έγιναν κλήσεις προς το ελικόπτερο, στις οποίες έλεγαν τη γνωστή φράση, περί πτήσεως σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Ναυτιλίας, ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές ότι έπρεπε να έχει ζητήσει την άδεια του τουρκικού κέντρου ελέγχου, με την δικαιολογία ότι το ελικόπτερο θα βρισκόταν εντός του τουρκικού χώρου κατά την επιστροφή του.

Παράλληλα, οι Τούρκοι έστειλαν δύο μαχητικά F-16, αλλά και δύο ελληνικά μαχητικά ξεκίνησαν από το Καστέλι της Κρήτης. Έγινε απογείωση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον κ. Κουρουμπλή στις 10:30 από τη Στρογγύλη και στη διαδρομή του, τα ελληνικά F-16 καταδίωκαν τα τουρκικά μαχητικά.

Δεν υπήρξε ενόχληση του ελληνικού ελικοπτέρου, που προσγιώθηκε στη Σύμη στις 11:30.

Σχετικά Άρθρα: