X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που κρατούσε το παιδί του στην επίθεση Μπουτάρη

Ταυτοποιήθηκε ακόμα ένα άτομο από τους δράστες της επίθεσης του δήμαρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Πρόκειται για ένα 41χρονο άνδρα, που όπως φαίνεται και στο βίντεο, επιτίθεται στον Μπουτάρη και κρατάει στην αγκαλιά το ανήλικο παιδί του.

Η εικόνα αυτή έχει κάνει αίσθηση και έχει δημοσιευθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον ξένο τύπο, δείχνοντας τον συγκεκριμένο άνδρα να λαμβάνει μέρος στον ξυλοδαρμό βρίζοντας και φτύνοντας τον δήμαρχο κρατώντας στα χέρια του το ανήλικο κοριτσάκι του.

Οι Αρχές ασφαλείας της Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της εξύβρισης και εστάλη στον Εισαγγελέα, ενώ γίνονται προσπάθειες από την υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας, να ταυτοποιήσουν ακόμα και άλλα άτομα που μετείχαν στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα Τετάρτη, ανακοινώθηκαν οι ποινές για τους τρεις έως τώρα συλληφθέντες και είναι:

  • Για τον 36χρονο που χτυπούσε τον δήμαρχο με την μπλούζα του, αποφάσισαν 14 μήνες ποινή φυλάκισης, όπως και για τον δεύτερο 20χρονο, την ίδια ποινή.
  • Οι δυο 20χρονοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τριετής αναστολή της ποινής.
  • Για τον 36χρονο, το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή προς 5 ευρώ τη μέρα, καθώς δεν συνέντρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητης επίθεσης και διακεκριμένης φθοράς.

Σχετικά Άρθρα: