X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Carrying Wife: Το κουβάλημα της συζύγου ή αλλιώς.. οικογενειακά βάρη

Το κουβάλημα της συζύγου είναι ένας διαγωνισμός που ξεκίνησε από την Φινλανδία το 1992, στον οποίο οι άνδρες ανταγωνίζονται μεταξύ τους μεταφέροντας ο καθένας ένα θηλυκό συμπαίκτη στους ώμους του. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ο δεσμός του γάμου μεταξύ των ζευγαριών, αλλά προτιμούνται οι παντρεμένοι συμμετέχοντες..


Ο στόχος είναι ο άνδρας να μεταφέρει το θηλυκό μέσα από ένα ειδικό και συγκεκριμένο πέρασμα εμποδίων στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Το άθλημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Σονκατζάρβι της Φινλανδίας και κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε αυτή την πόλη της Φινλανδίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Carrying Wife, όπου το βραβείο εξαρτάται από το βάρος της συζύγου σε μπίρα.

Πολλοί μύθοι λέγονται από τον έναν στον άλλον, για το πως ξεκίνησε αυτός ο διαγωνισμός και όλοι έχουν ένα κεντρικό πρόσωπο, τον Χέρκο Ρόσβο Ρονκάϊνερ. Αυτός ο άνθρωπος που θεωρήθηκε ληστής στα τέλη του 18ου αιώνα, ζούσε σε ένα δάσος και έκανε επιδρομές με τη συμμορία του κλέβοντας τα γειτονικά χωριά. Τρεις είναι όμως οι θεωρίες που προκύπτουν από τις πληροφορίες των κατοίκων της Φινλανδίας, για το γιατί αλλά και πώς καθιερώθηκε αυτό το άθλημα.

  • Η πρώτη είναι, ότι ο Ρόσβο Ρονκάϊνερ και οι φίλοι του κατηγορήθηκαν ότι έκλεβαν φαγητό και γυναίκες από χωριά στην περιοχή όπου ζούσαν, μεταφέροντας αυτές τις γυναίκες στην πλάτη τους καθώς έτρεχαν.

  • Για τη δεύτερη θεωρία, έχει ειπωθεί ότι νέοι άνδρες πήγαιναν σε χωριά που ήταν κοντά τους, έκλεβαν τις συζύγους άλλων ανδρών και στη συνέχεια θα τις ανάγκαζαν να γίνουν σύζυγοι τους. Εννοείται, ότι αυτές οι γυναίκες μεταφέρθηκαν επίσης στις πλάτες των νεαρών ανδρών.

  • Η τελευταία θεωρία είναι ότι ο Ρόσβο Ρονκάϊνερ εκπαίδευε τους κλέφτες του να είναι γρηγορότεροι και ισχυρότεροι με τη μεταφορά μεγάλων, βαριών σάκων στις πλάτες τους και θα μπορούσαν τελικά να εξελιχθούν σαν ένα είδος αθλητισμού λόγω της ενίσχυσης των μυών, η οποία εξασφαλίζει επιτυχία στα περισσότερα αθλήματα.

Παρόλο που το άθλημα αυτό θεωρήθηκε από κάποιους λίγο έως πολύ αστείο, οι διαγωνιζόμενοι το αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά, όπως γίνεται και σε κάθε άλλο άθλημα.

Η Φινλανδία, κατέχει το ρεκόρ της πρωτιάς και είναι η χώρα που αναφέρεται στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, αλλά ο διαγωνισμός κουβαλήματος της συζύγου γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Χονγκ Κονγκ, την Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα μέρη του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα: