X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κριστίν Λαγκάρντ – Οι συντάξεις στην Ελλάδα ήταν πολύ υψηλές

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, επισήμανε σε ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα ήταν πολύ υψηλές και η κυβέρνηση είχε το δύσκολο πολιτικό δίλημμα να λάβει μέτρα για την περικοπή τους.

Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι: Στην περίπτωση της Ελλάδας οι συντάξεις απείχαν σημαντικά από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, ανεξάρτητα από το εάν ήταν μικρές, μεσαίες ή μεγάλες. Ήταν πολύ υψηλότερες και έπρεπε να το αντιμετωπίσουν αυτό.

Συνέχισε λέγοντας, αυτό που μετρά τώρα είναι: ποιο είναι το όριο για το δίχτυ ασφαλείας. Από ποιο όριο προστατεύεις τους συνταξιούχους;

Για αύριο Πέμπτη στις 17:00 ώρα Ελλάδας, έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός. Το θέμα συζήτησης είναι η ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, κάτι που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα από το ΔΝΤ.

Ο Μορίς Όμπστφελντ, επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, είχε δηλώσει νωρίτερα πως δεν συντρέχουν ακόμα οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 26 Ιανουαρίου 2018 02:54

Σχετικά Άρθρα: