X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Δίκη στην Τουρκία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – τουρκικός Τύπος

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε ερώτηση σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία, δήλωσε ότι το περιστατικό προέκυψε από λάθος και μπήκαν στην Τουρκία λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Σχετικά με την ανησυχία που έχει προκληθεί σύμφωνα με την σύληψη τους και την δίκη που θα ακολουθήσει στην Τουρκία, σημείωσε:

Σύμφωνα με τις τυπικές νομικές διαδικασίες στην Τουρκία, οι δύο στρατιωτικοί θα δικαστούν για παράνομη είσοδο στη χώρα, αναμένουμε τις τυπικές διαδικασίες για την επιστροφή τους.

Επισήμανε ότι ο αρχηγός ΓΕEΘΑ κ. Αποστολάκης είχε συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ και ήταν σε καλό κλίμα, χαρακτηρίζοντας τα σενάρια που κυκλοφορούν για την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, συνομωσιολογικά.

Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές Αρχές και αναμένουμε την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε σε σχέση με το θέμα:

Περιμένουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές.

Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα, πρόσθεσε.

Ο τουρκικός τύπος, σε δημοσιεύματα του και συγκεκριμένη η εφημερίδα Hurriyet, αναφέρει πως έχουν ήδη μεταφερθεί στο δικαστήριο οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο την Πέμπτη, με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Έχουν ήδη δώσει κατάθεση και έχει γίνει έλεγχος στα κινητά τους τηλέφωνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κρατούνται με τις κατηγορίες για προσπάθεια στρατιωτικής κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Το σχόλιο της aHABER, υπενθυμίζει τις συνομιλίες των δύο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας, για την επιστροφή των αξιωματικών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι:

Η Ελλάδα που δεν έχει παραδώσει τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ξεκίνησε προσπάθειες για την παράδοση των δύο στρατιωτών που συνελήφθησαν.

Όσο για το CNN Turk, έγραψε ότι υπήρξε άμεση ενημέρωση από τον τοπικό κυβερνήτη της Ανδριανούπολης στην κυβέρνηση στην Άγκυρα.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 2 Μαρτίου 2018 17:31

Σχετικά Άρθρα: