X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Χτύπησαν μέχρι θανάτου 9χρονο γιατί δεν διάβασε για το σχολείο

Κατακραυγή στη Γαλλία, για ένα 9χρονο αγόρι που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τέσσερα μέλη της οικογένειας του, επειδή δεν είχε διαβάσει τα μαθήματά του για το σχολείο. Αυτό το απάνθρωπο περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, στην ανατολική γαλλική πόλη Mulhouse.

Έχουν συλληφθεί από την αστυνομία τα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του 9χρονου παιδιού, την αδελφή του, τον μεγαλύτερο αδελφό του αλλά και τον θετό αδελφό του αγοριού, οι οποίοι βρισκόντουσαν όλοι στο σπίτι την ώρα του ξυλοδαρμού.

Αν και η μητέρα του μαθητή βρισκόταν στη δουλειά της την ώρα του περιστατικού, φέρεται να ενθάρρυνε τη σωματική τιμωρία και πιστεύεται ότι γνώριζε το περιστατικό. Συνελήφθη και η ίδια και κατηγορείται.

Ο θάνατος του παιδιού, προήλθε από άγρια χτυπήματα από σκουπόξυλο και άλλα βαριά αντικείμενα που βρισκόντουσαν στο σπίτι. Η κακοποίηση ήταν τόσο, που ο εννιάχρονος μαθητής έπαθε καρδιακή ανακοπή.

Ο θάνατος του αγοριού έρχεται τη στιγμή που η Γαλλία προωθεί νομοσχέδιο ώστε να απαγορεύεται στους γονείς να χρησιμοποιούν «μέσα ταπείνωσης όπως σωματική ή λεκτική βία, σωματικές τιμωρίες και ηθική κακοποίηση».

Ο 19χρονος αδελφός είναι ο ύποπτος για τη δολοφονία, ωστόσο η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη. Ο θάνατος του παιδιού προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή της τοπικής κοινότητας.

Σχετικά Άρθρα: