X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Λαμία: Tην Πέμπτη η συνέχιση της δίκης Κορκονέα-Σαραλιώτη

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων της Πολιτικής Αγωγής συνεχίζεται την ερχόμενη Πέμπτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προηγούμενη συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή αφού λίγο πριν την έναρξη της είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα για βόμβα τόσο στο Δικαστικό Μέγαρο στην οδό Καποδιστρίου , όσο και στο κτήριο του Εφετείου.

Να σημειωθεί ότι ο ο εισαγγελέας Εφετών έχει προτείνει τη μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον βασικό κατηγορούμενο, από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε, εφόσον αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Κορκονέα να σπάσουν τα ισόβια και σε λίγα χρόνια να βγει από τη φυλακή. Η πρόταση του εισαγγελέα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωής και Νϊκου Κωνσταντόπουλου.

Αν την Πέμπτη ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής, στις 20 του μήνα (κατά την προτροπή του εισαγγελέα) αναμένεται και η απόφαση του Δικαστηρίου.

Πηγή: lamianow.gr

Σχετικά Άρθρα: