X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ιταλία: Παιδεραστής ιερέας δολοφονήθηκε από πληρωμένο εκτελεστή

Δολοφονήθηκε με πέντε σφαίρες παιδεραστής ιερέας στην Ιταλία, από εκτελεστή που είχε πληρώσει ο πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον ιερέα. Το περιστατικό σημειώθηκε πέντε εβδομάδες μετά την αποφυλάκιση του.

Πρόκειται για τον 45χρονο Τζουζέπε Ματαράτσο από τη Νάπολη, που σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία πέρασε 11 χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή, όταν καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση δύο αδελφών κοριτσιών, ενώ εργαζόταν ως ιερέας στην Ιταλία.

Το ένα από τα θύματα του, κρεμάστηκε από δέντρο το 2008 λίγο αργότερα από το περιστατικό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το κορίτσι ήταν μόλις 15 ετών.

Υπεύθυνος και ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία, θεωρείται ο πατέρας των κοριτσιών και εκτελεστές φέρονται να είναι ο 30χρονος Τζενερόσο Νάσταμ και ο 55χρονος Γκιουζέπε Μασσάρο που συνελήφθησαν μετά από έρευνες την Παρασκευή. Και οι δύο άνδρες αρνούνται οποιοδήποτε ρόλο στον θάνατο του ιερέα.

Ένας έλεγχος που έγινε από την αστυνομία της Νάπολης στα οικονομικά των δύο υπόπτων, αποκάλυψε ότι οι λογαριασμοί τους αυξήθηκαν ξαφνικά και ότι έλαβαν πληρωμή αρκετών χιλιάδων ευρώ πριν από τη δολοφονία του ιερέα Τζουζέπε Ματαράτσο.

Οι ιταλοί αστυνομικοί, βρήκαν το σώμα του ιερέα σε ένα αυτοκίνητο καλυμμένο και κοντά του υπήρχε ένα πιστόλι μεγέθους 3,56 magnum, το οποίο οδήγησε στις συλλήψεις των δύο ανδρών. Ο εισαγγελέας Άλντο Πολικάστρο, επιβεβαίωσε επίσης ότι πρόκειται για “πληρωμένο έγκλημα”.

Η οικογένεια του Ματαράτσο, διαμαρτυρόταν όλο το διάστημα που ήταν φυλακισμένος για την αθωότητά του και είχε υποσχεθεί πως θα αποδείξει την αλήθεια.

Δημοσίευσαν μια ειδοποίηση θανάτου που έλεγε: “Βρέθηκε ένοχος χωρίς οποιαδήποτε απόδειξη DNA, πέθανε με ένα φρικτό θάνατο χωρίς να έχει αποδειχθεί καμιά ενοχή.

“Το όνομά του και η μνήμη του έγιναν λάσπη από εκείνους που ήθελαν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους.
“Αυτός σκοτώθηκε χωρίς να έχει τη δική του δικαιοσύνη.

«Ποτέ δεν θα σταματήσουμε να αναζητούμε την αλήθεια».

Ο Τζουζέπε Ματαράτσο, πέρασε 11 χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή.

Η εκκλησία στο Φράσσο Τελεσίνο, όπου εργαζόταν ο Ματαράτσο σαν ιερέας.

Ο εισαγγελέας στη Νάπολη, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για “πληρωμένο έγκλημα”.

Σχετικά Άρθρα: