X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 59χρονος που σκότωσε αδέσποτο σκύλο

Μετά τη σύλληψη του 59χρονου που τραυμάτισε θανάσιμα με καραμπίνα αδέσποτο σκύλο στη Θεσσαλονίκη στις 3 Δεκεμβρίου 2018, ο δράστης κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών και σε χρηματικό πρόστιμο 5.300 ευρώ με τριετή αναστολή.

Το συμβάν με τη δολοφονία του σκύλου, είχε σημειωθεί στις αρχές της εβδομάδας στην περιοχή των Λαχανόκηπων της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο 59χρονος καλλιεργεί κηπευτικά σε κτήμα του. Ο κατηγορούμενος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αποτρόπαιη πράξη του, έκανε λόγο στο δικαστήριο για προβλήματα που επανειλημμένα είχε δημιουργήσει το σκυλί σε κατοίκους, αλλά και σε θερμοκήπια της περιοχής Λαχανόκηπων.

Επίσης, όπως υποστήριξε, το ίδιο σκυλί είχε επιτεθεί στην κόρη του πριν από λίγα χρόνια και ο δικηγόρος του προσκόμισε σχετική γνωμάτευση από νοσοκομείο της πόλης. Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του σκύλου, ισχυρίσθηκε ότι «βρισκόταν σε κατάσταση ανάγκης», δεν μπόρεσε όμως να πείσει με τους ισχυρισμούς του και τους δικαστές που τον έκριναν ένοχο για την πράξη του.

Επιπλέον το δικαστήριο τον τιμώρησε για παράνομη κατοχή και χρήση καραμπίνας, καθώς όπως διαπιστώθηκε, ο 59χρονος δεν διέθετε την προβλεπόμενη νόμιμη άδεια που να δικαιολογεί την κατοχή της καραμπίνας με την οποία τραυμάτισε θανάσιμα το σκύλο.

Σχετικά Άρθρα: