X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ο Έντι Ράμα θέλει να λυθούν τα προβλήματα σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα και η κυβέρνηση του, δείχνουν πρόθυμοι να επιλυθούν όλα τα προβλήματα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία.

Σήμερα, που παρευρέθηκε στην επέτειο ίδρυσης της νεολαίας του κόμματος του, μίλησε και για τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα. Δήλωσε πως δεν ισχύει ότι εκείνος είναι υπαίτιος για την επιδείνωση τους και αντέκρουσε τις κατηγορίες που του καταλογίζουν.

Ισχυρίστηκε ότι: Απεναντίας,εμείς είμαστε πρωταγωνιστές ώστε να τις οδηγήσουμε στο μέλλον σε ένα νέο επίπεδο στρατηγικής κατανόησης και συνεργασίας και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στο τραπέζι συνομιλιών ως γείτονες που σέβονται την αρχή για να είναι ισότιμες.

Για να έχουμε μηδενικά προβλήματα με την Ελλάδα, τόνισε ο Έντι Ράμα, θα πρέπει να λύσουμε όλα τα προβλήματα, και προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνησή μας έχει εντοπίσει νέους και άγνωστους μέχρι τώρα διαύλους διάλογου και κατανόησης με την ελληνική πλευρά.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία, ότι θα αντιμετωπιστούν και οι υποθέσεις του παρελθόντος στο πλαίσιο της διευθέτησης των προβλημάτων, με διάλογο και κατανόηση αλλά σεβόμενοι το πλαίσιο της ιστορίας και της στρατηγικής μας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη εξέλιξη που αφορά στην ψήφιση νόμου της Βουλής των Σκοπίων για αναγνώριση της Αλβανικής γλώσσας σαν επίσημη του κράτους τους, ο κ. Ράμα είπε ότι οι Αλβανοί θα πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι για αυτό το γεγονός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του για την ψήφιση του σχετικού νόμου από την Βουλή των Σκοπίων, δήλωσε ότι είναι συνέπεια της πολιτικής των Τιράνων, η οποία δημιούργησε κατά τον ίδιο, πραγματικές πεποιθήσεις ό,τι τα Τίρανα επιθυμούν στην πράξη ώστε τα Σκόπια να είναι μια ισχυρή, σταθερή, δημοκρατική και αναπτυγμένη χώρα για την εξασφάλιση της ευημερίας και αρμονίας στους δύο λαούς που την απαρτίζουν.

Σχετικά Άρθρα: