X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Έκλεισε η Βουλή ενόψει εκλογών με ψήφιση τροπολογίας αφορολόγητου

Έκλεισε σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου η Βουλή, με την ψήφιση της τροπολογίας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. Όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος θα πάει τη Δευτέρα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσει να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές.

Η εν τύποις διαδικασία, θα ολοκληρωθεί με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής στο περιστύλιο της Βουλής, το ψήφισμα διάλυσης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας από το βήμα του στη Βουλή, απευθύνθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας για το διακύβευμα των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019 και αναφέρθηκε στο αφορολόγητο σημειώνοντας:

«Γι΄αυτό ζητώ την ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο. Γιατί κινείται σε μια κατεύθυνση με την οποία διευρύνεται η ταξική μας μεροληψία και στα μεσαία στρώματα».

Με τον Γιώργο Μαυρωτά αντιπρόεδρο της Βουλής, στην τελευταία του εμφάνιση ως βουλευτής του Ποταμιού στη Βουλή, ολοκληρώθηκε η ΙΖ κοινοβουλευτική περίοδος την Παρασκευή το μεσημέρι.

Σχετικά Άρθρα: