X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Η Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα στο Ταε Κβον Ντο από σήμερα

Σήμερα ξεκίνησε η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα. Πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο και η διάρκεια της είναι από τις 12 έως τις 14 Ιανουαρίου.

Συμμετέχουν πρωτοπόροι επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης και οι επισκεπτόμενοι την Athens Cannabis Expo, θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα καινοτόμα προϊόντα που θα παρουσιάσουν. Όπως καλλυντικά, είδη ρουχισμού, φαγητά, ποτά και όχι μόνο. Στην έκθεση θα υπάρχει και φόρουμ συζήτησης και δεν θα είναι μόνο για εμπορικούς σκοπούς.

Μεταξύ των επιχειρηματιών, θα είναι και ο Ρικ Σίμπσον. Πρόκειται για τον Καναδό ακτιβιστή που με το λάδι κάνναβης που παρήγαγε, δημιούργησε ελπίδες για νίκη της νόσου σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, γιατί ήδη βοήθησε πάνω από 5.000 πάσχοντες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που άρχισαν επιχειρήσεις στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ο Μάϊκ Τάισον και να ασχολούνται με την καλλιέργεια της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, όπως και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστράτιος Ζαφείρης.

Ο κ. Τσιρώνης, δήλωσε ότι : Επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα. Δήλωσε επίσης: Η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα και ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας.

Η κάνναβη είναι ένα φυτό ίσως παρεξηγημένο, με πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς. Τώρα όμως με τις φαρμακευτικές ιδιότητες του βοτάνου και τις απαραίτητες πληροφορίες για τις βιομηχανικές εφαρμογές του, θα φανεί χρήσιμο στην επιστήμη.

Σχετικά Άρθρα: